• Načítám...
>

Praha 4 připravila festival pro milovníky knížek

  • 26. dubna 2018,
  • 18:28,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Festival malých knihkupců a velkých čtenářů byl připraven pro zájemce v pražských Nuslích v ulici Pod Terebkou. Kromě široké nabídky literatury zde byly pro návštěvníky připraveny i tvořivé dílny.

Reklama

Vedení radnice Prahy 4 uspořádalo první ročník Festivalu malých knihkupců a velkých čtenářů. Cílem akce bylo představit nejen zajímavé knihy, ale i činnost Archivu výtvarného umění.

"Instituce, která dělá neuvěřitelnou službu výtvarnému umění po roce 89, sbírá veškerý materiál, typografie, monografie a tak dále. To teď bude vše sídlit v Nuslích. Doufám, že tu vznikne nové kulturní centrum," řekla Adéla Gjuričová, radní MČ Praha 4.

Původní myšlenka založit tento festival vznikl už minulý rok, kdy se v Praze 4 konala Noc literatury, která měla velmi pozitivní ohlasy. Podle starosty Petra Štěpánka je nutné tyto akce podporovat.

"Já jsem vyrostl mezi knížkami a věřím, že přežije i tu elektronickou revoluci," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Součástí programu bylo i autorské čtení. Mezi spisovateli se představil např. Ota Kars, který uvedl novou knihu Jmenuju se Tomáš. Ta je věnovaná filmové hvězdě 70. let Tomáši Holému.

"Je to takový příběh Tomáše. Jsou tam ověřená fakta," řekl Ota Kars, spisovatel.

V ulici Pod Terebkou v pražských Nuslích byly připraveny pro návštěvníky nejen nakladatelské stánky, ale i workshopy, hudební vystoupení a přednášky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu