• Načítám...
>

Praha 4 vyhlásila fotosoutěž o nejkrásnější strom

  • 11. května 2018,
  • 20:33,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Reklama

V rámci ekologické výchovy se MČ Praha 4 rozhodla uspořádat fotosoutěž o nejkrásnější strom ve své čtvrti. Cílem akce je upozornit veřejnost na zachovalou nebo nově vzniklou zeleň. 

"My na území MČ máme dvojí výsadbu. Jednu děláme přímo jako MČ, a to jsou náhradní výsadby, výsadby po vichřicích nebo prostě dotváření nějakých krajinných prvků v parcích. Potom je to ta uliční zeleň, kde stromy prostě dožijí, zestárnou, už neplní svou funkci a nahrazují se novými, takže těch jsme také vysadili pár desítek. Dohromady je to asi 200 stromů," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Výsadby nových stromů nebo přesazování domů starších např. kvůli stavbě nové linky metra D se MČ snaží spojit také s dětmi.

"Teď máme 100 let republiky, takže se sází stromy i k tomuto výročí. Sázíme se školami a školkami, takže i ty děti vidí, jak se ty stromy v praxi sázejí, co potřebují, co je to za stromy, mají k tomu nějaké povídání, takže je to naučné a myslím, že si toho ty děti potom víc váží, když si u své školy nebo někde v prostoru zasadí strom. Takže myslím, že to je prospěšné pro všechny," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Do soutěže o nejkrásnější strom mohou zájemci své fotografie zasílat do 30. května na email fotosoutez@praha4.cz. Zaslané fotografie by neměly být graficky upravené. Vítěz pak získá věcné ceny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu