• Načítám...
>

V Thomayerce se běhalo pro dobrou věc

  • 17. května 2018,
  • 17:40,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

Třetí ročník unikátního charitativního Běhu pro Thomayerku sliboval i letos úsek dlouhý přes 8 km, vedoucí přímo areálem Thomayerovy nemocnice v Praze a nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Reklama

I letos areál Thomayerovy nemocnice zaplnilo téměř 200 běžců, především z řad lékařů, sestřiček a jejich rodinných příslušníků. A běhalo se pro dobrou věc. 

"Letos je to 3. ročník v Thomayerově nemocnici. Pořádá ho nemocnice, my jako magistrát to také podporujeme a hlavně z toho důvodu, že to přispívá zdravotní gramotnosti. Prevenci proti ateroskleróze, diabetu a tak dále," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy. 

Vybrané startovné bude věnováno na projekty dobrovolnického centra Lékořice, které působí již 10 let v Thomayerově nemocnici. 

"Je to dobrovolnická organizace, která se stará o duševní péči našich pacientů. My se, vedle odborné péče, snažíme starat ještě o duševní stav našich pacientů, a toto právě Lékořice velice dobře dělá," řekl Zdeněk Beneš, ředitel Thomayerovy nemocnice. 

Pacienti se tak v brzké době mohou těšit na výtvarné dílny, které jim mají zpříjemnit čas a zlepšit náladu. Celá akce byla podporována v rámci magistrátního programu MA 21. 

"Mnoho akcí finančně podporujeme právě z tohoto. Takže různé běhy, preventivní programy, různé měření tlaku, hladiny krevního cukru a podobně. Těch akcí v rámci Prahy probíhá opravdu velké množství a přispívají právě té zdravotní gramotnosti. Lidé se spoustu věcí o svém zdraví dozvědí a mohou se i aktivně účastnit," řekl Radek Lacko. 

A jak se říká, nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se a pomoci dobré věci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu