• Načítám...
>

Park Na Pankráci bude mít nové fontány

  • 22. května 2018,
  • 18:45,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

V Centrální parku Na Pankráci vzniknou v létě dva zajímavé vodní prvky – liniová fontána a brouzdaliště. Kromě zlepšení mikroklimatu parku v horkých letních měsících nabídnou tyto plochy fontán zábavu dětem i dospělým.

Reklama

Park Na Pankráci byl otevřen pro veřejnost už v roce 1985. V jeho východní části, přiléhající k ulici Pujmanové, byl bazén s plastikou a fontánou. Z důvodu havarijního stavu byl bazén s vodotrysky v roce 2010 odstraněn. V současné době se vedení Prahy 4 podařilo domluvit se soukromou firmou na výstavbě 2 nových vodních prvků. 

"Mě napadlo, že vodní prvky jsou součástí každého moderního parku na západě," řekla Alžběta Rejchrtová, radní MČ Praha 4.

První vodní prvek bude v podobě liniové fontány o délce 50 metrů. Ta se bude zapínat fotobuňkou a bude určena hlavně skotačivým dětem. 

"Jeden prvek je liniový. Potom, na konci celých těch prvků, je kruhová fontána," řekl Petr Houska, projektový manažer, Skanska.

Projekt byl navržen tak, aby byl provoz co nejúspornější. Fontány budou disponovat i podzemní čistírnou vody. Spotřeba vody tak bude minimální. 

"Vlastně to pracuje se stejným množstvím vody, která se stále čistí," řekl Petr Houska, projektový manažer, Skanska. 

Podle vedení Prahy 4 by měly developerské společnosti více spolupracovat s městskými částmi a přispívat na občanskou vybavenost tak, jak to bylo v tomto případě. 

"Nesnažit se území jenom vytěžit a odejít, ale také tomu území a občanům Prahy 4 něco vrátit," řekla Alžběta Rejchrtová. 

Ochladit a osvěžit se vodou z fontány budou moci místní obyvatelé na přelomu července a srpna, kdy má být výstavba dokončena.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu