• Načítám...
>

Žáci představili práce zaměřené na vznik Izraele

  • 23. května 2018,
  • 22:01,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Žáci Základní školy Na Planině představili výsledky prací, které byly zaměřeny na téma vznik státu Izrael. Ty si připravily v rámci výuky, která je zaměřená na holocaust a problematické období poúnorových procesů.

Reklama

V letošním roce slavíme 100 let od vzniku Československé republiky a 70 let od vzniku státu Izrael. Z tohoto důvodu žáci ZŠ Na Planině představili své práce zaměřené na události, které spojují obě země. Součástí této prezentace je i výstava.

"Tato výstava jedinečným způsobem zachycuje tabuizovanou kapitolu v československých dějinách, a to byla pomoc poválečného Československa v době nástupu totalitního komunistického režimu," řekl Patrik Herdics, učitel dějepisu, Gymnázium Milady Horákové.

Výstava prezentuje i modely československých letadel, která převážela techniku a munici čerstvě vznikajícímu státu Izrael, který bojoval za svou emancipaci.

"Původně ta kolekce měla být o jedno letadlo více, ale toto letadlo bylo předáno panu velvyslanci Meronovi, jakožto dárek. Ta kolekce je teď tedy trošku menší," řekl Patrik Herdics.

Jeden ze studentů, který prezentoval svou práci, byl i Radim Bača, který se zaměřil na období 1947 - 1948, tedy období vzniku Izraelského státu.

"Prezentace se týkala pomoci Československa od roku 47, až do roku 1949 rodícímu se Izraelském státu. Je to neskutečné, že dokázal tak dlouho přežít a vybudovat ze suché země prosperující zemi," řekl Radim Bača, student Gymnázia Milady Horákové.

Tato výstava bude v nejbližších dnech přemístěna na Úřad MČ Praha 4, kde bude zpřístupněna veřejnosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu