• Načítám...
>

Praha 4 se zaměřila na pejskaře

  • 27. května 2018,
  • 15:08,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 4 ve spolupráci s Obvodním ředitelstvím Městské policie spustila společnou aktivitu zaměřenou na kontrolu majitelů psů, zaměřenou zejména na úklid psích exkrementů, zda je pes čipován a přihlášen k místním poplatkům.

Reklama

Mít psa není jen radost, ale také starost a povinnosti. Na kontrolu psů a pejskařů se v průběhu posledních 2 měsíců zaměřila Městská policie v Praze 4. 

"Akce je primárně preventivní. To znamená, že jenom samotná přítomnost strážníka by měla občana uvědomit v tom, že má nějakou zákonnou povinnost," řekl Jan Krčal, zástupce ředitele MP Praha 4.

Ačkoliv jsou kontroly pejskařů ze strany Městské policie na denním pořádku, podobné větší preventivní programy si radnice nemůže vynachválit. 

"V minulých obdobích, kdy tato akce probíhala, jsme dostávali informace od občanů, kteří říkali, že se třeba i zlepšila čistota ve městě, protože to je právě jeden z největších problémů s pejskaři," řekl Zdeněk Pokorný, radní MČ Praha 4.

A jak se zdá, v Praze 4 narazíte pouze na svědomité pejskaře.

anketa 

Těm, kteří po svých čtyřnohých mazlíčcích neuklízí, mohou strážníci udělit pokutu. A rozhodně se nejedná o zanedbatelnou částku. 

"Příkazem na místě je možné udělit napomenutí, avšak maximální sazba pokuty je až 10 tisíc na místě," řekl Jan Krčal.

V případě, že pes není čipovaný nebo tetovaný, předává Městská policie celou záležitost Magistrátu hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu