• Načítám...
>

V Praze 4 se konal tradiční turnaj v baseballu

  • 13. června 2018,
  • 21:30,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Desítky dětí z pražských základních škol poměřily své síly na velkém turnaji v baseballu. Ten se konal už popáté v Praze 4. Uspořádal ho baseballovo - softbalový klub Eagles, který má v tomto sportu dlouholetou tradici.

Reklama

Tak vypadal tradiční baseballový turnaj základních škol v areálu klubu Eagles v Praze 4. Kvůli nepříznivému počasí se nakonec musel přesunout do kryté haly.

"Tím že to většinou hrajeme venku, tak ten zájem je o to opravdu veliký, loni jsme měli přes 20 týmů z Prahy a okolí, letos z důvodu špatného počasí se spoustu tříd odhlásilo, takže jich sem dorazilo pouze 5. Jsou to převážně děti ze základních škol z Prahy 4, nicméně máme tady i základní školu z Olomouce," řekl Jan Drábek, generální manažer klubu Eagles Praha.

Soutěž se letos konala už popáté a o kvalitní sportovní výkony nebyla nouze. Nejen o prestiž přijela bojovat i ZŠ Jižní z Prahy 4.

"V rámci tělocviku si občas dáme nějakou hodinu basketballu, ale dost dětí u nás hraje softball nebo baseball, já konkrétně hraji softball, takže s některými dětmi hraji v klubu," řekl Jiří Brabec, učitel tělesné výchovy.

Děti ze ZŠ Jižní oblékly oranžové dresy. Turnaje se nebály, stejně tak jako naší kamery.

anketa

"V tom našem sportu se běhá, hází, pálí, je to kolektivní sport, takže poznají spoustu nových kamarádů a určitě bych ho doporučil každému, kdo to nezná," řekl Jan Drábek.

Turnaj o poháry a sladké ceny zaštítila i letos radnice Prahy 4 společně s magistrátem. Týmy, které se ho kvůli nepříznivému počasí nemohly zúčastnit, ale nemusí zoufat. Už teď se totiž mohou těšit na další ročník. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu