• Načítám...
>

V Praze 4 se konal Beach Help Cup 2018

  • 4. září 2018,
  • 17:50,
  • PRAHA 4,
  • Natálie Forsterová

Ve sportovním areálu v Praze 4 se konal Beach Help Cup 2018. Nešlo ale pouze o sportovní vyžití. Cílem turnaje bylo podpořit organizace, které v Praze poskytují registrované sociální služby.

Reklama

Hlasité bubnování o dobrá nálada. Tak vypadalo zahájení charitativního sportovního klání, které se již tradičně konalo v Praze 4 v Braníku. 

"Beach Help Cup 2018 je 4. ročník tohoto charitativního turnaje, který hrajeme každý rok první sobotu v září. Hrajeme ho na podporu poskytovatelům sociálních služeb v Praze. Konkrétně tento ročník podpoří 17 organizací. Průřezově procházíme celým spektrem sociálních služeb. Jsou tady organizace jako domov seniorů, je tady třeba naše organizace Hornomlýnská, která poskytuje péči dětem s postižením," řekl Roman Mucha, organizátor turnaje. 

Celkem se letos do turnaje přihlásilo 32 týmů. I přes nepřízeň počasí všichni dorazili.

"Pomáhají tím, že si při přihlášení do turnaje vyberou organizaci, za kterou budou hrát. Tady potom hrají. Té organizaci pomohou tak, že se umístí co nejlépe, protože ty organizace pak získávají procenta z toho celkového výtěžku," řekl Roman Mucha. 

Turnaj i letos podpořil pražský magistrát a nejen to. Zapojily se také některé MČ.

"Praha 2 má s touto akcí společné to, že převzala záštitu a také finančně podpořila Beach Help Cup. Ale není to poprvé. My jsme tady už třetím rokem a tímto chceme poděkovat všem těm lidem za skvělou práci, kterou odvádějí," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2. 

"Kromě toho, že je to na našem území a tady v Braníku jsme většinou doma, tak na to samozřejmě dáváme příspěvek a je to pod mou záštitou," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4. 

Letošní ročník začal stejně jako v minulých letech exhibicí. Pak už ale následovaly jednotlivé zápasy. A o sportovní výkony pro dobrou věc rozhodně nebyla ani letos nouze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu