• Načítám...
>

BESIP rozdával lidem v Praze 4 reflexní prvky

  • 1. října 2018,
  • 8:28,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Buďte vidět, přežijete! Tak se jmenuje kampaň společnosti BESIP, která upozorňuje na nutnost nosit reflexní prvky při chůzi za snížené viditelnosti mimo obec. Ve stánku BESIP, který stál v Praze 4, si tak mohli lidé reflexní prvky vyzvednout. Kampaň podpořilo i vedení městské části.

Reklama

Podzim neúprosně klepe na dveře. Dny se krátí a o sníženou viditelnost mimo město už teď nebude nouze. Právě proto přišli pracovníci BESIP upozornit obyvatele Prahy 4 na to, že je nutné být při pohybu kolem vozovky dobře viditelní.

"U nás se lidé dozvědí, kde ty reflexní prvky nosit, jak je to důležité. Apelujeme na lidi, aby opravdu ty reflexní prvky nosili, aby je měli viditelně a čím více, tím lépe," řekl Jiří Polomis, krajský koordinátor BESIP pro hl. m. Prahu.

Spousta lidí reflexní prvky vlastní ale nenosí je na správných místech. Pokud jdete kolem vozovky správně, pohybujete se proti směru vozidel. Reflexní prvky by tak měly být na přední části oděvu a ne zezadu, např. na batohu, jak tomu často bývá. 

"Pokud máte jen jeden, třeba takovou tu pásku, je ideální si to dát na spodní část těla, na pohyblivou část těla, tedy někde od kolene ke kotníku, protože ta noha je nejméně zakrytá a světla aut při jízdě mimo obec svítí odspodu nahoru tak, jak se k tomu člověku přibližují," řekl Jiří Polomis. 

Se společností BESIP spojila síly i MČ Praha 4. Její vedení chtělo, aby se mohli lidé přijít do stánku poradit a také doplnit reflexní zásoby. 

"Ve spolupráci s BESIP chceme právě všem lidem připomenout, že ta prevence je velmi důležitá, že je nutné, pokud se pohybují v silničním provozu, aby byli dostatečně označeni, protože mnohdy na tom záleží jejich zdraví a život," řekla Lucie Michková, radní MČ Praha 4.

Nosit reflexní prvky v místech, kde není souvislé osvětlení, je povinné. Od roku 2010 do roku 2016 zemřelo na cestách na 400 chodců, které řidiči zaregistrovali už příliš pozdě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu