• Načítám...
>

V Praze 4 se konala akce Nusle v pohybu

  • 3. října 2018,
  • 16:24,
  • PRAHA 4,
  • Natálie Forsterová

Nusle v pohybu. To byl název akce, kterou uspořádala Praha 4 k příležitosti 130 let od založení zdejšího Sokola. A aby toho nebylo málo, Pražané v rámci dvoudenního bohatého programu oslavili ještě jedno významné výročí. A to 120 let od chvíle, kdy byly Nusle povýšeny císařským nařízením na město.

Reklama

Praha 4 připravila akci pod názvem Nusle v pohybu. Do té se zapojilo bezmála 30 místních organizací.

"Je to taková první akce tohoto druhu v Nuslích. Začínáme od malých dětí, s tím že je to předvedení místních aktivit, takže by se tady měli mít možnost předvést všichni, kteří v Nuslích pravidelně cvičí," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

anketa

V rámci akce Nusle v pohybu se děti mohly na náměstí Generála Kutlvašra vyzkoušet také novinku jménem snooker ball.

"Je to v podstatě kombinace kulečníku a fotbalu, máte fotbalové míče, které mají barvu biliárových koulí a stejně tak jako v biliáru se přes bílý míč kope do barevných míčů a musí vám v podstatě spadnout do toho rohu, což představuje kulečníkovou díru," řekl Ondřej Vosádka, provozovatel snooker ballu.

Akce se v pražských Nuslích uskutečnila k příležitosti 130. výročí od založení zdejšího Sokola.

"V rámci těch dvou dnů ukážeme basketbal, volejbal, stolní tenis, děti cvičí gymnastiku, chodí s rodiči cvičit, takže se to tady pokusíme tady předvést," řekla Dana Šonková, jednatelka TJ Sokol Nusle.

Nuselský Sokol je vlastně součástí historického města, protože Nusle byly městem, jako jediná část Prahy 4," řekl Zdeněk Kovářík.

Kromě sportu se návštěvníci mohli těšit také na kulturu i dobré jídlo a pití. Pražané v rámci dvoudenního bohatého programu takto oslavili ještě jedno významné výročí a to 120 let od chvíle, kdy byly Nusle povýšeny císařským nařízením na město. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu