• Načítám...
>

O novém vedení v Praze 4 je téměř rozhodnuto

  • 25. října 2018,
  • 15:20,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Už i v Praze 4 znají nové vedení radnice. Na spolupráci se domluvila koalice Pirátů, Praha 4 sobě a sdružení STAN a KDU-ČSL. V 45 členném zastupitelstvu bude mít 25 hlasů.

Reklama

V Praze 4 by měla vládnout koalice složená ze zástupců Pirátů a nezávislých, Prahy 4 sobě a sdružení STAN a KDU-ČSL. Křeslo starosty by mělo dále patřit Petru Štěpánkovi. Ten chce i v dalším volebním období zachovat zeleň a rozvojové plochy. A tedy, jak sám říká, udržet developery na uzdě. 

"To je asi největší problém MČ Praha 4, poněvadž z těch centrálních máme nejvíce rozvojových ploch. Na Pankráci, podél Vyskočilovy, u Budějovické a spousta dalších drobných míst po celé MČ od Hodkoviček až po Spořilov a Michli, takže tam určitě budeme postupovat tak, jak jsme doposud postupovali vůči developerům. Velmi tvrdě a držet je v hranicích toho, co jim umožňuje územní plán," řekl Petr Štěpánek, kandidát na starostu MČ Praha 4.

V následujícím volebním období čeká MČ řada zásadních projektů. Podle Tibora Vansy z Pirátské strany je bude nejlépe realizovat právě tato vznikající koalice, která je tvořena ze stejných stran jako ta, o které se jedná na pražském magistrátu. 

"My jsme chtěli tady, na Praze 4, založit koalici na stejném půdorysu, jako je na magistrátu, protože na Praze 4 se bude v následujícím volebním období začínat stavět metro D. V budoucnu nás čeká i oprava Barrandovského mostu, takže my bychom chtěli i v tomto s magistrátem úzce spolupracovat," řekl Tibor Vansa, kandidát na místostarostu MČ Praha 4. 

Vedle oprav a nových staveb by v budoucnu MČ chtěla občanům také nabídnout více kulturního vyžití. 

"Chceme pořádat venkovní akce pod širým nebem, chceme otevřít park Na Jezerce, chceme otevřít letní kino na koupališti Lhotka, chceme nově udělat výběrové řízení na nového provozovatele Branického divadla. Současný nájemce je ve výpovědní lhůtě, takže opravdu pokračovat v dobré práci," řekl Lukáš Zicha, kandidát na místostarostu MČ Praha 4. 

Volební program nového vedení Prahy 4 slibuje také třeba výstavbu nových bytů pro seniory, zajištění bytů pro učitele nebo třeba revitalizaci parku Kunratického potoka. Jestli tyto body radnice promění ve skutečnost ukáže až čas.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu