• Načítám...
>

Na Nuselské radnici se konají lekce jógy

  • 6. listopadu 2018,
  • 20:59,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Vedení Prahy 4 prodloužilo letní kurzy jógy pro veřejnost i během zimního období. Zdarma k tomuto účelu poskytlo prostory Nuselské radnice.

Reklama

V rámci celorepublikového hnutí PARKY V POHYBU pořádá pravidelně také Městská část Praha 4 hodiny jógy pro veřejnost. Z parku Na Pankráci, kde cvičení probíhalo po celé léto, se na zimu přesunulo do prostor Nuselské radnice.

"My se snažíme, aby v době, kdy je dlouhá pracovní doba a hodně stresu, se lidé uvolnili, k tomu je ideální jóga. Loni byl ten kurz tak oblíbený, že jsme se ho rozhodli rozšířit na zimní období. Poskytujeme zdarma prostor radnice," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

"Já jsem to přivítal. Před rokem jsem to chtěl zkusit, přestože jsem neměl žádné zkušenosti s jógou. Teď už chodím rok a je to velice relaxační. Člověk si u toho duševně odpočine a hlavně je tu výborná parta," řekl Jiří Vácha, účastník lekcí jógy.

Cvičení jógy působí blahodárně nejen na pohybový aparát, ale ovlivňuje také mysl. Lekce na Nuselské radnici probíhají pod vedením zkušeného lektora.

"Probíhá to tak, že je většinou na začátku relaxace, potom začínáme dechovým cvičením a potom začínáme jednoduchý pohyb. Snažíme se o to, napravit si ty vadné pohybové stereotypy a naučit se ty správné," řekl Pavel Klimeš, lektor jógy.

Účast na kurzech je pro veřejnost zcela zdarma. V zimním období je ale vzhledem k omezené kapacitě prostoru nutné se na lekci předem zaregistrovat. Hodina jógy pak v prostorách Nuselské radnice probíhá každé pondělí odpoledne, a to vždy od pěti hodin nebo od čtvrt na sedm. Každá lekce pak trvá hodinu a půl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu