• Načítám...
>

V Praze 4 uspořádali adventní charitativní bazar

  • 3. prosince 2018,
  • 19:19,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Farnost při kostele svatého Františka v Praze - Michli uspořádala vánoční charitativní bazar. Na něm si mohli návštěvníci zakoupit různé druhy zboží od oblečení až po elektroniku. Návštěvníkům bazaru také požehnal místní farář.

Reklama

Opravdu velký výběr věcí všeho druhu poskytl charitativní bazar, který se konal u kostela sv. Františka v Praze - Michli. Veřejnosti se otevřel v 9:00 a ihned po zahájení jeho prostory zaplnily desítky lidí.

"Jsou tu vánoční dekorace, adventní věnce, svíčky. Jo tu ale hlavně široká škála skla, porcelánu, dětských a domácích potřeb, oděvů všeho druhu. Takže každý si jistě najde své. Hlavní motiv je věnovat věci, které již neslouží, nepotřebné dárky a podobně a věnovat je na bazar, kde si je třeba vezmou ostatní a přispějí nějaký finanční prostředek," řekla Lucie Kirschová, organizátorka adventního bazaru. 

Do bazaru lidé přispívali věcmi po celý týden. To, co se neprodá, pak organizátoři bazarů věnují různým organizacím, které je pak dále předají potřebným. Na bazar přišel lidem požehnat také místní farář. 

"To nejlepší je vždy láska. Láska neobyčejná, láska boží, která je bez hranic. To bych přál každému," řekl Alberto Giralda Cid, farář Římskokatolické církve v Praze - Michli.

Akci podpořilo také vedení MČ, které přiznává, že se ve spolupráci s církví dlouhodobě skvěle doplňuje.

"Je to hlavně z toho důvodu, že církve dokážou poskytnout duchovní útěchu nejen věřícím, ale i dalším lidem v nouzi. Máme tady spoustu lidí bez přístřeší, spoustu lidí žijících v chudobě. Ti potřebují pomoci a my jsme od té pomoci materiální, církev od té duchovní," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Charitativní bazar uspořádali farníci kostela sv. Františka už popatnácté. Už před lety se totiž dohodli na tom, že v každou první adventní neděli budou takto pomáhat potřebným.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu