• Načítám...
>

Praha 4 uspořádala komunitní zdobení stromků

  • 10. prosince 2018,
  • 18:15,
  • PRAHA 4,
  • Natálie Forsterová

Lidé v Praze 4 pojali zdobení stromků komunitně. Smrky či jedle si totiž ozdobili hned na několika místech této městské části sami. Natáčela kolegyně Natálie Forsterová.

Reklama

Takto vypadalo sousedské zdobení vánočního stromu na zahradě mezi Domovem na půl cesty Maják a farou Církve československé husitské v Praze 4. Lidé se tady sešli o druhé adventní neděli, aby společně ozdobili tuto jedličku. 

"Toto je vlastně zahrada, kterou používá naše náboženská obec a také Dům na půl cesty Maják, který s námi úzce spolupracuje. Tuto akci děláme letos už podruhé," řekla Jana Krajčiříková, Církev československá husitská.

Setkání se tady uskutečnilo díky oblíbené vánoční akci, kterou uspořádala už poněkolikáté zdejší radnice. Lidé v rámci ní mohli zaslat tipy na stromy, které společně ozdobí v okolí svého bydliště. Radnice jim pak na oplátku poskytla ozdoby.

"My jsme ten nápad dostali před 4 lety a rozdali jsme 20 krabic ozdob. Tenkrát jsme mysleli, že se to jednou otočí a poztrácí. Vznikla z toho ale tradice," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Letos se komunitní zdobení vánočních stromů v Praze 4 konalo na 20 různých místech. Takto to např. vypadalo na rohu ulice Kaplická. anketa A zdobilo se i v nedaleké Točité ulici.

"Tam je velký panelový dům a lidé se tam o to dlouhodobě krásně starají, takže s nimi jsme tam dnes zdobili," řekl Petr Štěpánek.

Podle vedení radnice se do letošního sousedského zdobení zapojilo nejvíce lidí za uplynulé 4 roky. Starosta Petr Štěpánek si navíc pochvaluje fakt, že o komunitní zdobení jeví čím dál větší zájem také lidé ze zdejších sídlišť.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu