• Načítám...
>

Praha 4 předala dary ze sbírky Děti dětem

  • 19. prosince 2018,
  • 10:01,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Už poosmé se zapojily základní a mateřské školy z Prahy 4 do vánoční sbírky, která je určena pro Dětské centrum při Thomayerově nemocnici. Právě zde pomáhají maminkám i dětem, které neměly v životě štěstí na kvalitní rodinné zázemí.

Reklama

Praha 4 uspořádala tradiční vánoční sbírku s názvem Děti dětem, na které se podílejí mateřské a základní školy z této MČ. Tentokrát se podařilo vybrat vybavení denní potřeby a finance v hodnotě kolem 300 tisíc korun. Tato nadílka byla určena pro dětské centrum při Thomayerově nemocnici, které pečuje o děti a maminky, které nemají kvalitní zázemí a potřebují se zpět zařadit do běžného života. 

"Probíhá to tak, že děti přinášejí buď nějaké materiální příspěvky, případně finanční. Ale také, a zejména, když ve škole pořádají vánoční trhy, tak prodávají své výrobky," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4. 

Kromě základní materiální potřeby poskytuje toto centrum i psychologickou a psychiatrickou pomoc zaměřenou na léčbu, prevenci, poradenství a výchovu pacientů. 

"Řešíme nejen děti, ale i ty matky a problémy s nimi dohromady. Jsou tu ale i děti s handicapem, ležící děti. Nabízíme rodičům i takové odlehčovací pobyty. Nejdelší projekt, který tady máme, je projekt drogově závislých, který je tady přes 25 let," řekla Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra při TN.

Zájemci mohou posílat finanční i praktické dary v průběhu celého roku. Věci denní potřeby, jako jsou např. pleny, oblečení, hygienické potřeby nebo hračky, je možné donést do Dětského centra osobně po předchozí domluvě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu