• Načítám...
>

Praha 4 vyhlásila literární a výtvarnou soutěž

  • 21. ledna 2019,
  • 18:51,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Praha 4 i v letošním roce pořádá soutěž pro malé spisovatele a tentokrát, také pro začínající ilustrátory. Hlásit se mohou všichni žáci základních škol z této městské části.

Reklama

U příležitosti mezinárodního dne dětské knihy vyhlásila Praha 4 už čtvrtý ročník literární soutěže Malí velcí spisovatelé. V letošním roce navíc ve dvou kategoriích. 

Verona Ballay, organizátorka soutěže, uvedla: "První kategorie je klasicky literární, kdy děti mohou napsat báseň, román, povídku. Může to být i komiks, mohou to ilustrovat. Soutěžit mohou jednotlivci, skupiny kamarádů, nebo celé třídy. Druhá kategorie je výtvarná, kdy mají ilustrovat nevydanou básnickou sbírku, která se jmenuje Dopis Robinsonovi." 

Tu mohou soutěžící stahovat na stránkách městské části v sekci Aktuality. Básnickou sbírku s nejlepšími kresbami pak městská část vydá jako knihu. Organizátoři chtějí takto navázat na každoroční podzimní výtvarnou a literární soutěž zaměřenou na generační soužití. Cílem je hlavně u dětí zvětšit zájem o literaturu a český jazyk.

"Těmito soutěžemi podporujeme kromě tvořivosti i práci s jazykem, aby děti měly dostatečnou slovní zásobu, uměly s jazykem pracovat a samozřejmě v neposlední řadě, aby více četly,"uvedla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Soutěže se mohou zúčastnit všechny děti ze základních škol v Praze 4. Svá literární a výtvarná díla pak musí odevzdat do 31. března 2019. A to buď poštou na adresu městské části, nebo na jeho recepci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu