• Načítám...
>

Ryby a rybičky koupíte na Pankráci

  • 18. února 2019,
  • 22:28,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

V Praze 4 se sešly desítky akvaristů. Konala se tady totiž tradiční výstavní a prodejní akvaristická burza. Ta zájemcům nabídla nejen pestrou nabídku vzácných rybiček a živočichů, ale také třeba akvarijní techniku, rostliny nebo nejrůznější krmiva.

Reklama

Ryby a rybičky. Tak se jmenuje největší prodejní akvaristická burza v Praze.

"Je tady na výběr mnoho druhů rybiček, které nejsou jen tak k sehnání a přímo chovatelé, kteří vypěstují akvarijní rybičky, krevetky nebo i rostlinky, tak se setkají a nabízejí své odchovy k prodeji," řekl Miroslav Orlík, organizátor.

Kromě rybiček tady ale koupíte i kompletní vybavení akvárií - a to vše za mnohem nižší cenu, než v obchodech. Prodejci nabízejí jak ty nejrozšířenější druhy akvarijních rybek, tak opravdové unikáty.

"Samozřejmě tady mám pár živorodých ryb, to je Střední Amerika - hlavně paví očka, ale také přímo z Amazonie - červené neonky, diamantové tetry, červená tetra," řekl Václav Jiříček, akvarista.

"Je to krunýřovec, jsou to sumcovité ryby, do akvárií se dávají, protože čistí dno a stěny, takže je to takové zpestření těch rybiček a je to užitečné pro to akvárium, že se tak udržuje v čistotě," řekl Radek Kučera, akvarista.

"Ten axolotl naštěstí není úplně náročný, akorát nemá rád teplou vodu. Dorůstají jim nožičky a ocásek, oni si to vzájemně požírají, protože nemají dobře vyvinuté oči a smysly, takže vše, co se hne, je pro ně potrava," řekl František Kopáček, akvarista.

Prodejní výstavní burza Ryby a rybičky se koná každou neděli v První jazykové základní škole v Praze 4 u metra Pankrác. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu