• Načítám...
>

Půdy městských domů se promění v byty

  • 21. února 2019,
  • 16:34,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Praha 4 chystá rekonstrukci půdních prostor domů v Táborské ulici. Do podzimu v těchto domech vznikne několik bytových jednotek. Ty se pak budou dražit takzvanou obálkovou metodou.

Reklama

Čtyři bývalé kancelářské budovy Městského úřadu v Praze 4 vedle Nuselské radnice se mezi lety 2014 a 2015 proměnily v byty. Teď tu v půdních prostorech vzniknou další bytové jednotky. 

"MČ Praha 4 se rozhodla řešit problematiku nedostatku bytů výstavbou nových podkrovních bytů zde, v Táborské ulici, kde by v letošním roce mohlo vzniknout až 8 nových bytů," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4. 

Výhodou nových bytů bude bezesporu občanská vybavenost. Domy se nacházejí uprostřed MČ v blízkosti obchodů, škol a školek.

"Ty prostory jsou téměř připravené na tuto novou výstavbu, takže zde bude dobudována podlaha, stěny, sociální zařízení, kuchyně. To bychom měli v letošním roce stihnout. Na podzim tohoto roku by se sem mohli stěhovat noví nájemníci," řekl Lukáš Zicha.

Nové majitele půdních bytů vybere MČ během následujících měsíců. 

"Bude to klasické výběrové řízení obálkovou metodou, kdy se novým nájemcem stane ten, kdo dá nejvyšší cenu za metr čtvereční," řekl Lukáš Zicha. 

Byty budou dispozicí 2+kk o velikosti zhruba 60 metrů čtverečních.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu