• Načítám...
>

Branické divadlo hledá nového nájemce

  • 26. února 2019,
  • 0:17,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Radnice Prahy 4 zveřejnila svůj záměr pronajmout Branické divadlo. Zájemci se mohou přihlásit do veřejné soutěže a to až do konce dubna. Nový nájemce divadla by měl s jeho provozem začít nejpozději na podzim.

Reklama

Poprvé se na jeviště Branického divadla postavili herci v roce 1925. Nyní pro něj hledá Praha 4 nového nájemce. Ten bude na této scéně zajišťovat v příštích letech divadelní provoz. 

"Podmínky jsou velmi jednoduché, a to tak, aby žadatel měl živnostenské oprávnění na provoz divadelní scény. Jediná podmínka je minimální výše nájemného 10 tisíc korun. Hodnotící komise toto bude porovnávat v poměru cena a koncepce," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Jednou z podmínek je také ponechání divadelní činnosti, ať už činoherní, muzikálové nebo dětské. Nový nájemce bude muset zároveň umožnit v budově pořádání akcí MČ, jejich organizací a místních spolků. 

"Základ je divadlo. Samozřejmě se nebráníme tomu, aby ostatní dny bylo využito i jinak. Koncerty jsou také vítány. Aby ten koncept, který žadatel nabídne, byl zajímavý i pro využití pro naše základní a mateřské školy a nějakým způsobem i kulturně fungoval s naší seniorskou komunitou," řekl Lukáš Zicha.

Případní zájemci se mohou přihlásit přes webové stránky Prahy 4.

"Zájemci o pronájem Branického divadla se musí přihlásit prostřednictvím formuláře žádosti o pronájem, která je nedílnou součástí záměru pronájmu, který naleznou na našem webu," řekl Jiří Bigas, tiskový mluvčí MČ Praha 4.

Zájemci o pronájem Branického divadla mohou své přihlášky podat do 30. dubna. Nový provozovatel musí zahájit činnost divadla nejpozději v září tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu