• Načítám...
>

Praha 4 podpořila Tibet vyvěšením vlajky

  • 11. března 2019,
  • 10:19,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 se připojila k akci Vlajka pro Tibet. Symbolickým vyvěšením vlajky tak i letos představitelé městské části podpořili projekt, který vznikl v polovině devadesátých let a který má poukázat na porušování lidských práv v Tibetu.

Reklama

I letos vyvěsil starosta Prahy 4 na budově Nuselské radnice tibetskou vlajku. Vyjádřil tím podporu nenásilnému boji Tibeťanů za svobodu. MČ se tak přidala k celosvětové kampani, která každoročně připadá na 10. březen, tedy na den povstání Tibeťanů proti čínské okupaci.

"My každoročně vyvěšujeme vlajku na podporu Tibetu. Tibeťané jsou houževnatý národ ze srdce hor, z Himalájí, a jak víme, jsou několik desetiletí okupováni Čínou. Dochází tam k tvrdému porušování lidských práv," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Vyvěšení tibetské vlajky připomíná povstání, které vypuklo 10. března roku 1959 v hlavním městě Tibetu. O život tehdy přišlo 87 tisíc Tibeťanů a dalších 80 tisíc lidí, včetně 14. Dalajlámy, bylo okolnostmi přinuceno odejít do exilu.

"My se snažíme podpořit jejich boj za svobodu a lidská práva tak, jak nám pomáhala třeba západní Evropa v 80. letech, když jsme tady žili v komunismu. Myslím si, že lidská práva jsou nedělitelná. Svoboda, demokracie a lidská práva jsou nejdůležitější hodnoty a my Tibeťany v tomto podporujeme," řekl Petr Štěpánek.

Mimo Nuselské radnice byla vlajka v Praze 4 pověšena také na budovu Úřadu městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu