• Načítám...
>

Praha 4 otevřela azylový dům

  • 20. března 2019,
  • 18:44,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

V Praze 4 byl vybudován azylový dům pro rodiny s dětmi, které se dostaly do nepříznivé sociální situace. Cílem je zabránit jejich sociálnímu vyloučení a zároveň je začlenit zpět do společnosti.

Reklama

Praha 4 otevřela v Horáčkově ulici azylový dům. Ten je určen k ubytování sociálně znevýhodněných rodin s dětmi, které potřebují dočasně překlenout krizovou životní situaci spojenou se ztrátou bydlení.

"Důvod je jasný. Máme skoro 150 tisíc obyvatel, což je více než většina krajských měst, a tuto službu jsme tady neměli. Je to služba pro lidi s dětmi, kteří se ocitnou v potížích z různých důvodů - ekonomických, sociálních, nemoci, násilí v rodině. Mohou se dostat do situace, kterou potřebují někde přečkat. Proto je tady ten azylový dům," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Azylový dům nabízí i sociální bydlení, jehož součástí jsou společné kuchyně, jídelny a společenské místnosti. Cílem je, aby si klienti vytvořili lepší sociální a pracovní návyky.

"Ve druhé části objektu máme 5 sociálních bytů, které se postupně obsazují. Tam už je to jiný styl ubytování, než azylový dům. Tam už se lidé, kteří si prošli azylové bydlení, učí žít naprosto samostatně. Mají tam vybavené byty, mají občasný dozor sociálního pracovníka. Když potřebují, mohou se přijít poradit, je to ale samostatné bydlení," řekla Ludmila Tomešová, zástupkyně ředitele CSS Praha.

Stavební úpravy objektu a vybavení vyšly Prahu 4 na zhruba 50 milionů korun. Z toho 20 milionů bylo hrazeno z fondů EU.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu