• Načítám...
>

Malíř Alois Alan Majer se inspiruje vinařstvím

  • 3. dubna 2019,
  • 13:29,
  • PRAHA 4,
  • Natálie Forsterová

V Praze 4 v Domově Sue Ryder je k vidění tvorba malíře Aloise Alana Majera. Výstava pod názvem Barvy krásného vína s původem, jak už sám název napovídá, pojednává o víně. To je totiž také hlavním motivem tohoto umělce už více než deset let.

Reklama

Svatovavřinecké, Modrý portugal, Ryzlink vlašský nebo třeba Sauvignon. To jsou obrazy malíře Aloise Alana Majera, které nyní mohou lidé vidět v Domově Sue Ryder v Praze 4.

"Je to 12 obrazů, na každý měsíc jeden. A znamená to současně to, že to je jedna top značka vína," řekl Alois Alan Majer, malíř.

Jedna ze 12 odrůd vína, kterou mohou návštěvníci na této výstavě spatřit, je např. odrůda Merlot.

"Nejméně 15 let se scházíme v Praze před Vánoci, malíři, sochaři i novináři, na takové posezení u vína. A po 10 letech jsem se najednou začal pomalu přiklánět k tvorbě o víně. A to tak, že to převážilo a dnes je to moje hlavní náplň, že maluji obrazy s vinařským námětem," řekl Alois Alan Majer.
A kromě lidí, kteří si tvorbu Alana Majera oblíbili, na zahájení výstavy dorazila také místostarostka Prahy 4.

"Já jsem moc ráda, že jsem mohla dnes za MČ Praha 4 pozdravit pana Alana Majera. Myslím si, že je úžasné, že jeho pozitivní obrazy tady budou zdobit stěny právě pro ty naše starší občany, kteří tady tráví důstojné stáří," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Domov Sue Ryder sídlí v historickém areálu Michelského dvora. Služby seniorům tady poskytuje stejnojmenná nezisková organizace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu