• Načítám...
>

Žáci z Prahy 5 bojovali ve finále technické soutěže

  • 27. dubna 2019,
  • 12:24,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

V Praze se konalo finále soutěže T-Profi pro mladé techniky. Uměleckoprůmyslové muzeum hostilo finalisty z celé republiky, kteří měli za úkol sestrojit funkční modely jeřábu ze stavebnice Merkur. Do finále se probojovali také žáci základní školy Radlická v Praze 5.

Reklama

Že stavebnice Merkur jen tak nezanikne dokázali žáci základních škol a středoškoláci z celé republiky ve finále soutěže T-Profi, tedy Talenty pro firmy. V rámci posledního kola totiž měli za úkol v časovém limitu ze součástek této stavebnice sestrojit funkční model jeřábu.

"Zhodnotilo se právě provedení, technické vědění a zároveň se tam hodnotilo také to, jak moc pečlivě to bylo udělané, jak to technicky odpovídalo tomu zadání. To ale neznamenalo, že všechno bylo stejné. Každý si to mohl udělat podle sebe," řekla Irena Bartoňová Pálková, ředitelka soutěže.

U každého stolu byl pouze kufřík se stavebnicí, týmům mohli poradit mentoři, časový limit na postavení modelu byl tři hodiny. Právě do tohoto finále se podařilo probojovat také žákům základní a mateřské školy Radlická v Praze 5.

anketa

Zástupci městské části neskrývali hrdost, že se žákům z Prahy 5 podařilo v celorepublikové konkurenci dostat do finále. Podle nich jsou technicky vzdělaní lidé stále nedostatkové zboží a podobné projekty mohou v žácích vzbudit o techniku zájem.

"Samotná akce jako taková je velmi dobrým příkladem toho, jak by spolu měly spolupracovat firmy, školy, postupně si ty své žáky vzdělávat, zapojovat je do aktivit, které firmy potřebují. Toto je ideální forma a nástroj, který velmi podporujeme," řekl Martin Frélich, zastupitel MČ Praha 5.

Soutěžící měli během práce na svých jeřábech možnost podívat se na ukázkový model, který nabídl řešení, jak je možné úkol splnit. Porota ale hodnotila vlastní invenci a fantazii se rozhodně meze nekladly.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu