• Načítám...
>

Vyřizování na úřadu Prahy 5 se výrazně zkrátí

  • 2. května 2019,
  • 13:40,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 5 zrekonstruovala a rozšířila čekací prostory pro občany, kteří si potřebují vyřídit různé doklady a poplatky. Přibyly nové samoobslužné platební terminály, vyvolávací zařízení a orientační cedule. Díky těmto novinkám se urychlí provoz a zkrátí doba čekání.

Reklama

Dlouhé čekací lhůty na odbavení a postávající lidé v uličkách a na schodech stísněného prostoru úřadu Prahy 5. Taková byla situace ještě před pár měsíci. Vedení radnice této MČ se proto rozhodlo prostory zrekonstruovat a zavést několik novinek, které významně zkracují čekání na odbavení žadatelů.

"Zrekonstruovali jsme prostory pro občany, aby měli lepší komfort. Zavedli jsme nový informační systém, vyvolávací systém, který je identifikuje podle čísla a nasměruje je přímo k těm okénkům, kde budou odbaveni. A zavedli jsme i informační systém na chodbách, tedy na zemi. Jsou tady obrazovky, které informují občany," řekl Jan Trojánek, zastupitel MČ Praha 5.

Od 1. dubna navíc byly v těchto prostorách nainstalovány 2 samoobslužné platební terminály. Pomocí nich mohou místní obyvatelé platit např. pokuty, vyřízení pasů, občanských průkazů ale i dokumenty, které se vyřizují přes Czech Point.

"Urychlil se proces vyřizování žádostí klientů. Naši zaměstnanci na přepážkách nemusí dlouze vypisovat stvrzenky, přepočítávat peníze, kontrolovat jejich pravost, takže je to ku prospěchu občanů," řekl Dalibor Sadovský, ved. odboru živnost. a občanskosprávních agend.

Prostřednictvím automatů lze platit hotově i kartou. Tím se zkracuje čekací doba. Ve spojení s vyvolávacím systémem tak klienti významně ušetří čas strávený v těchto prostorách obzvlášť v úředních dnech, kdy je návštěvnost vysoká.

"Největší nápor klientů je samozřejmě v úředních dnech, tedy v pondělí a středu, kdy nás navštíví zhruba 200 lidí za den," řekl Dalibor Sadovský.

Pokud se samoobslužné automaty osvědčí, plánuje vedení radnice navýšit jejich počet a zavést je do dalších odborů, kde dochází k platebním stykům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu