• Načítám...
>

Výstava v Praze 5 představuje Terminál Smíchov

  • 17. května 2019,
  • 17:54,
  • PRAHA 5,
  • Lucie Sinková

Jak to v budoucnu bude vypadat na Smíchově? Na to má odpovědět výstava Terminál Smíchov, která bude k dispozici v Malé galerii Prahy 5 až do 28. června. Díky této studii se dozvíte, že terminál na jednom místě propojí metro, autobus, železnici, i automobilovou a jinou dopravu.

Reklama

Terminál Smíchov. To je výstava, která se zabývá budoucností organizace hromadné dopravy na Smíchově včetně rekonstrukce stávajícího Smíchovského vlakového nádraží.

"Spojí to všechny dopravy, co máme v Praze. Tedy autobusovou, tramvajovou, metro, vlaky, bikesharingové společnosti, auta. Bylo tady řečeno, že v budoucnu i lodě, takže by to mělo být v jednom uzlu, vše v jednom místě, de facto suchou nohou by se přecházelo z jednoho místa na druhé a mělo by to pojmout až 250 tisíc lidí," řekl Jan Panenka, radní MČ Praha 5.

"Ta myšlenka, se kterou do toho šla Praha 5, kromě zefektivnění té dopravy byla taková, že jedním z cílů bylo získat pro Prahu 5 nějaké nové centrum. A začalo se jako na šachovnici přeskládávat celé to území, začalo se malovat co by to udělalo. A vznikl ten terminál, který tady dnes máme nakreslený. Já myslím, že je to krásné. Teď to ještě překlopit do té reality," řekl Tomáš Homola, radní MČ Praha 5.

Obsahem studie je i přeměna současného autobusového nádraží Na Knížecí a změny se dotknou i dalších míst.

"Je to Nádražní ulice, taková ta smíchovská broadway, která v sobě pořád má tu živelnost té původní cesty do Prahy. Pak je to Radlická ulice, která v dnešní době nemá jednu frontu, jednu uliční část. Je tam plot a skoro neprůchozí chodník. Z toho by se měl stát normální další chodník a další fronta obestavěna administrativními a obytnými budovami v rámci Smíchov City. A tato ulice by měla končit u prostoru Smíchovského nádraží," řekl Jaroslav Wertig, architekt.

Výstava studie projektu Terminál Smíchov potrvá v Malé galerii Prahy 5 až do 28. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu