• Načítám...
>

Na Smíchovské náplavce začal festival Aréna

  • 13. června 2019,
  • 11:31,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Druhá polovina června bude i letos patřit divadelní a cirkusové tvorbě. Na Smíchovské náplavce totiž odstartoval třetí ročník open air festivalu Aréna Divadla bratří Formanů. Návštěvníky láká na domácí i zahraniční umělce.

Reklama

Na Smíchovské náplavce u Železničního mostu odstartoval už 3. ročník festivalu Aréna, který jako divadlo založili bratři Formanové. Vedle domácí scény se v několika stanech představí umělci třeba i z Francie nebo Belgie. Mistři divadla, cirkusu, hudby a vizuálního umění budou letos diváky bavit 14 dní.

"My máme představení vlastně pro všechny. Opravdu tam není myslím jediná věc, kam byste třeba nemohli vzít děti. Samozřejmě to ale třeba začíná později, tak asi přirozeně přijdou spíše dospělí. Ale na lodi bude bratr hrát Aladina a Šťastného prince. To jsou věci vyloženě pro děti nebo pro rodiny. Takže kdokoliv bude mít chuť, může přijít. Každý si tady něco najde," řekl Petr Forman, ředitel festivalu.

"My jsme hlavně velice rádi, že si Divadlo bratří Formanů pro tento festival vybralo Prahu 5 už poněkolikáté. Věřím, že tady bude i nadále. Je to kulturní svátek pro nás a myslím, že pro všechny Pražany," řekl Lukáš Herold, radní MČ Praha 5.

A právě ti se na letošní zahájení festival dostavili i přes nepříznivé počasí v hojném počtu. Řada z nich navíc právě proto, že je představení na náplavce oslovilo už v dřívějších letech.

anketa

"Já si myslím, že to co se tady každoročně odehrává, jaká jsou tady představení, prostě nikde jinde neuvidíte. Je to úplně jak z jiného světa," řekl Lukáš Herold.

Festival Divadla bratří Formanů a Smíchovské náplavce potrvá až do 26. června. Vstupné do areálu je zdarma. Lístky na jednotlivá představení je možné koupit na webových stránkách festivalu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu