• Načítám...
>

Absolventi PC kurzu pro seniory obdrželi diplomy

  • 20. června 2019,
  • 13:42,
  • PRAHA 5,
  • Jana Holubová

V Komunitním centru Prádelna rozdávali diplomy seniorům, kteří absolvovali počítačový kurz. Stejně jako v minulých letech si odnesli také zajímavé dary, třeba knihy nebo časopisy. Díky činnosti těchto center mohou starší lidé nejen zlepšovat své dovednosti ale také posilovat sociální vazby.

Reklama

Tak, jako se žákům na konci školního roku předává vysvědčení, dostali i senioři, kteří absolvovali počítačový kurz komunitního centra Prádelna v Praze 5, své diplomy.

"My máme takové malé absolutorium právě těch kurzů, které tady probíhají. Kolegové s nimi procházejí během celého roku ty kurzy," řekla Helena Volechová, ředitelka CSOP Praha 5.

Komunitní centra v Praze 5 už léta poskytují seniorům rozmanité služby. A v loňském roce dokonce vyhráli soutěž Nadace Charty 77. Poskytují totiž nejen vzdělávací kurzy ale také jedinečné místo k setkávání.

"Celá republika i Praha nemá místa toho přirozeného setkávání se lidí. Já si myslím, že za ta léta už se to nejen tady, i v našem druhém komunitním centru, vytvořilo," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Během roku si mohli senioři vybírat ze široké nabídky vzdělávacích kurzů.

"Na co si vzpomenete, to tady senioři absolvují. Kurzy angličtiny, němčiny, kurzy počítačové, kurzy práce s tabletem, s fotografií, výtvarné kurzy, malování třeba krajin, zátiší a podobně," řekla Helena Volechová.

Někteří senioři docházejí na kurzy nepřetržitě už několik let. A s kvalitou služeb jsou velice spokojeni.

anketa

Diplomy a zajímavé dary si odneslo kolem 60 absolventů. Další kurz odstartuje, podobně jako ve škole, v zimním semestru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu