• Načítám...
>

Čeští ragbisté hráli s výběrem Nového Zélandu

  • 27. června 2019,
  • 15:38,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Čeští ragbisté už popáté hostili v domácím prostředí tým New Zealand Ambassador's. Utkání se konalo na stadionu Tatry Smíchov a že se jednalo o opravdu mimořádný duel potvrzuje i hojná divácká účast. Na stadion totiž dorazily čtyři tisícovky lidí.

Reklama

Velký svátek. To byl ragbyový zápas mezi ČR a Novým Zélandem. Ten nemohl začít jinak než tradičním maorským tancem zvaným haka.

"Už tady byli čtyřikrát a z toho jsme je jednou porazili, zrovna naposledy, takže ten zápas bude hodně důležitý, protože oni by nám tu porážku chtěli samozřejmě vrátit. Ten zápas je exhibiční, takže je potřeba říci, že český tým prostřídá hodně hráčů. Aby si právě mladí hráči zahráli proti týmu New Zealand Ambassador's," řekl Roman Rygl, prezident, Rugby Club Tatra Smíchov.

Český tým se pohybuje na světovém žebříčku zhruba kolem 30. místa. To ragbisté z Nového Zélandu jsou ti nejlepší na světě. V tomto případě jde ale jen o výběr hráčů působících na starém kontinentu.

"Není to moc silný tým. Jsou to hráči, kteří působí v Evropě. Mají ale jednu výhodu, že jsou pod záštitou novozélandského velvyslance, který sídlí v Berlíně, a oni mohou jezdit po Evropě a šířit slávu novozélandského ragby proti zemím, které nejsou v ragby tak vyspělé. Takže ten tým je na naší úrovni nebo o něco málo lepší," řekl Roman Rygl.

O slavnostní výkop celého zápasu se postaral starosta Prahy 5 Daniel Mazur.

"Dlouhodobě podporujeme ragby finančně. Plánujeme investice do místního zařízení, do šaten, do tribuny," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

"Tady místní Rugby Club Tatra Smíchov má dnes 350 dětí a jsme největší klub v Praze 5," řekl Roman Rygl.

A i když šlo jen o exhibici, hrálo se naplno. A borci z Nového Zélandu také patřičně předvedli svoji sílu, když českou reprezentaci rozdrtili 43:0.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu