• Načítám...
>

U Portheimky se cvičí jóga

  • 18. července 2019,
  • 22:24,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Park před vilou Portheimka patří jednou týdně józe. Zacvičit si jí sem může přijít každý, kdo si chce zarelaxovat a protáhnout se pod širým nebem.

Reklama

Praha 5 i letos pořádá cvičení jógy. Možnosti zacvičit si pod vedením zkušených lektorů mohou obyvatelé MČ využít již čtvrtým rokem.

"Jóga je teď nesmírně populární druh cvičení a lidé chtějí cvičit v létě i v zimě. V zimě se samozřejmě cvičí v tělocvičnách, v létě ale cvičit pod širým nebem, to je prostě úplně jiný zážitek, úplně jiná praxe. Takže jsme byli šťastní, když jsme se mohli domluvit s Prahou 5, která nám letos už čtvrtým rokem umožnila tady pořádat tyto kurzy jógy. Je to cvičení, které není potřeba nikde objednávat. Prostě máte chuť, přijdete a zacvičíte si," řekla Věra Vojtěchová, lektorka.

Cvičení probíhá již tradičně v parku u vily Portheimka, kde se každý týden schází několik desítek cvičenců.

"Je to příjemný prostředek jak dopřát našim obyvatelům aby se po práci mohli trochu protáhnout a ještě uprostřed města v městské zeleni. Jóga si tady našla místo právě proto, že Portheimka je klidová zóna a jóga je takový klidový sport," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

Cvičení je ale každý týden jiné a liší se podle typu jógy.

"Jednak klasická Hatha jóga, která je hodně o protažení, o posílení posturálních svalů, o zklidnění, uvolnění, relaxaci. Pak je velmi populární power jóga. To je cvičení, které je dynamičtější, které je silovější, u kterého si opravdu dají do těla třeba i profesionální sportovci. Je to skvělé cvičení a skvělé uvolnění a relaxace, zejména v dnešní stresové době," řekla Věra Vojtěchová.

Jógu si můžete zacvičit zdarma u vily Portheimka každou středu od 18:00. A to až do poloviny září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu