• Načítám...
>

Na Smíchově otevřeli další Manifesto

  • 22. července 2019,
  • 22:51,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

V Praze 5 vznikl další prostor Manifesto. Milovníci zahraničního jídla a českého piva tady mohou příjemně strávit čas. Nové prostory marketu na Smíchově slavnostně otevřel otec myšlenky Martin Barry a starosta Prahy 5 Daniel Mazur.

Reklama

Prostor s exotickým jídlem, pitím a hudbou se otevřel i na Smíchově. Po marketu na Florenci tak projekt Manifesto funguje na 2 místech v Praze. Na Smíchově se stylové kontejnery rozprostřely na dvoře Národního domu.

"Je tady 8 kontejnerů, ve kterých najdeme bary, restaurace. Je tady neobvyklá kombinace toho nejlepšího českého piva. K nim si ale dáte něco jiného než byste čekali. Máme tady výběr mezinárodních kuchyní, máme tady pravou mexickou autentickou Alebrijes, máme tady asijský koncept Yazu, který bude přípravnou steak and cheese, takže speciality z grilu. Návštěvníci tady najdou i ty oblíbené koncepty z Florence, třeba FÆNCY FRIES nebo Poke," řekla Radka Ondráčková, ředitelka komunikace reSITE.

Koncept Manifesto, za kterým stojí Martin Barry, je úspěšný nejen v Praze. V jednání je rozjezd marketů také např. v Bordeaux nebo v Lisabonu.

"Idea Manifesta je vytvořit místo kde se mohou lidé scházet a vytvořit tak určitou komunitu. Tady mohou oslavovat dobré jídlo, dobré pití, místní kulturu. A to vše na jednom místě. Chceme tady otestovat nové nápady, nové technologie a oživit tak Smíchov," řekl Martin Barry, zakladatel Manifesto.

MČ Praha 5 drží nad celým projektem záštitu. Tuto sezónu si chce ověřit, jestli bude nový prostor v MČ fungovat.

"Je to dílo hlavně organizátorů Manifesta a majitele Národního domu na Smíchově. Ti se složili a v podstatě to společně dali dohromady. A my uvidíme jak to bude fungovat a na základě toho se budeme rozhodovat, zda příští rok totéž, něco jiného nebo s těmi samými lidmi ještě něco vylepšeného," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

Podobně jako na Florenci ani ve smíchovském Manifestu hotovostí nezaplatíte. Je nutné použít kartu. Manifesto rozjíždí i předplatitelskou kartu, na kterou si budou moci návštěvníci nahrát peníze a platit pomocí QR služeb.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu