• Načítám...
>

Praha 5 hledá dětské malíře

  • 27. srpna 2019,
  • 11:31,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Malířská paleta Prahy 5, to je výtvarná soutěž, kterou organizuje Praha 5. Zúčastnit se jí mohou děti od 6 do 15 let. Soutěž probíhá od 1. října do 30. listopadu.

Reklama

Praha 5 vyhlásí soutěž pod názvem Malířská paleta Prahy 5. Určena bude pro všechny děti od 6 do 15 let. Ty budou rozděleny do 2 věkových skupin.

"Všechny děti z Prahy 5, které bydlí v Praze 5 nebo navštěvují nějakou školu v Praze 5, případně ty, které tady navštěvují nějaký zájmový kroužek, třeba i soukromý. Soutěž začíná 1. 10. a probíhá do 30. 11. Potom proběhne komise, která vybere ty nejlepší obrázky," řekla Petra Sochorcová, organizátorka.

Autoři nejlepších obrázků budou mít možnost zúčastnit se malířského workshopu. Ten povedou výtvarnice Helena Slavíková-Hrušková a Viktoria Rampal Dzurenko.

"Bude se týkat objevování krásy skrze malbu. Bude to o tvořivosti, bude to hravé. Budeme skrze barvy nanovo poznávat Prahu 5," řekla Viktoria Rampal Dzurenko, výtvarnice.

Vyhlášení výsledků proběhne 16. ledna v Galerii D.

"Bude tam probíhat výstava necelých 14 dní od 17. ledna do 31. ledna. Takže tímto jsou všichni zváni na tu soutěž," řekla Petra Sochorcová.

Záštitu nad prvním ročníkem této soutěže převzali místostarostka Prahy 5 Renáta Zajíčková a radní pro kulturu Lukáš Herold.

"Vznikla před 12 lety soutěž muzikantská. Je to velmi úspěšné a já jsem si říkal, že je třeba podpořit i výtvarníky, malé i starší děti, které malují. A z toho důvodu jsem byl iniciátorem vzniku této soutěže," řekl Lukáš Herold, radní MČ Praha 5.

"Chtěla bych vyzvat všechny babičky, maminky, paní učitelky a samozřejmě i děti k tomu, aby se zapojily do soutěže, protože téma je velmi zajímavé. My se budeme moc těšit na obrázky, které nás budou inspirovat ve zlepšování Prahy 5. Všechny informace se dotyční dozví z webových stránek MČ a určitě v zářijové Pětce," řekla Renáta Zajíčková, místostarostka MČ Praha 5.

Svá výtvarná díla mohou účastníci zasílat od 1. října do 30. listopadu na adresu Galerie D ve Štefánikově ulici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu