• Načítám...
>

Praha 5 má nové sportoviště V Remízku

  • 2. září 2019,
  • 20:33,
  • PRAHA 5,
  • Redakce

Děti z Fakultní základní školy V Remízku na pražském Barrandově mají o důvod víc proč se letos těšit do školy. Od začátku školního roku totiž mají k dispozici nové sportoviště. Nejen žáci, ale třeba i jejich rodiče, si budou mloci zahrát fotbal, volejbal, basketbal nebo si jen tak zaběhat či zacvičit v posilovně pod širým nebem.

Reklama

Překvapení na začátek školního roku čekalo na žáky ZŠ V Remízku na Barrandově. MČ Praha 5, která školu zřizuje, pro ně nechala opravit starý nevyhovující sportovní areál. Letos se tak do školy mohl těšit opravdu každý školák.

"Ten areál, který byl předtím, byl už hodně opotřebovaný, dráha byla popraskaná. Je rozšířen o některá sportoviště, která jsme původně vůbec neměli. Takže je tam možnost in-linové dráhy, street basketbalového hřiště a takového venkovního workoutu," řekl Milan Holub, ředitel Fakultní základní školy Barrandov II.

"Na druhém konci se vybudovala střelnice pro biatlonisty a v rohu je posilovací koutek," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

"Po výuce, tedy zhruba od 16:15, počítáme s možností využití hřiště jak pro veřejnost, tak i pro různé sportovní oddíly nebo organizace," řekl Milan Holub.

"Samozřejmě, že kdo si chce zasportovat, zaběhat, tak si ten prostor najde. Ale některé děti nebo i dospělí potřebují trochu postrčit," řekla Renáta Zajíčková, místostarostka MČ Praha 5.

Rekonstrukci původního sportovního areálu stála MČ 31 milionů korun. MČ Praha 5 ale myslí i na školáky v dalších svých školách.

"Mohu třeba zmínit ZŠ Weberova v Motole, která zase má v areálu bazén," řekl Daniel Mazur.

Jeho rekonstrukci chystá MČ Praha 5 v nejbližších 2 letech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu