• Načítám...
>

Na Andělu se prezentovaly neziskovky

  • 12. září 2019,
  • 18:37,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Pěší zóna Anděl patřila neziskovkám. Konal se tu už třináctý ročník Dne neziskových organizací. Návštěvníci se mohli dozvědět více o sociální oblasti a zdraví, výchově a vzdělání, humanitární pomoci, lidských právech, národnostních menšinách nebo dobrovolnictví.

Reklama

Už potřinácté se v Praze 5 konal Den neziskových organizací. Ten zaplnil pěší zónu Anděl.

"Pro ty neziskové organizace je potřeba dělat smysluplné věci. A to, že jim umožníme vystavovat, je důležité. Navíc Andělem denně projde 80 až 100 tisíc lidí, tak pokud jsou tady ty organizace jeden den, je tady obrovský kontakt s lidmi," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

"Viděl jsem tady celou řadu zajímavých věcí a potřebných pro lidi. Na druhé straně je hlídání dětí, tady je hned vedle nás důležitá věc - poradenství v exekucích, takže si myslím, že pro občany je to velice důležité a velice prospěšné," řekl Petr Bervid, místostarosta MČ Praha 5.

"Za mě, jelikož jsem sám měl co do činění s neziskovými organizacemi, aktivně jsem se zapojoval, si myslím, že to je oblast, která je hodná podpory," řekl Štěpán Rattay, radní MČ Praha 5.

"Považuji ji za velice potřebnou, protože lidé se mohou seznámit s tím, co všechno v této oblasti neziskovky nabízí. Získají potřebné informace, aby to mohli třeba využít," řekl Zdeněk Doležal, radní MČ Praha 5.

Na Andělu se prezentovaly desítky nejrůznorodějších organizací působících v sociální oblasti.

"My jsme obecně prospěšná společnost Centrum Narovinu a děláme rozvojové projekty v Keni. Takže pomáháme dětem, aby mohly chodit do školy. Máme tam i komunitní centrum. Dnes tady nabízíme zboží férového obchůdku," řekla Simona Heřtusová, Centrum Narovinu.

"Jsem představitel Člověka v tísni. Ve své pobočce děláme sociální práci, vzdělávání dětí, pracujeme s cizinci, s dětmi cizinců, děláme volnočasové aktivity, mentoring, kariérní poradenství," řekl Václav Kučera, Člověk v tísni.

"Naše organizace se jmenuje Etincelle. A vlastně pomáháme lidem s nějakým handicapem najít zaměstnání. Máme síť kaváren, vlastní pekárnu, kde vzniklo všechno pečivo, které tu máme," řekla Kateřina Plášilová, Etincelle.

U všech neziskových organizací platí to, že potřeba jsou hlavně dobrovolníci. A zapojit se může úplně každý.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu