• Načítám...
>

Radnici Prahy 5 povede nově Renáta Zajíčková

  • 16. září 2019,
  • 13:32,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

V Praze 5 se rozpadla koalice Pirátů, ODS, ANO a Sdružení nezávislých občanů Prahy 5. Na jednání zastupitelstva byla odvolána rada městské části i dosavadní starosta Pirátské strany Daniel Mazur. Kdo nově povede městskou část? Informace pro vás má kolega David Wilczek.

Reklama

Nečinnost a dělání základních chyb, které zabrzdily řadu projektů. To byly hlavní výtky koaličních partnerů vůči Pirátům a starostovi Danielu Mazurovi.

"Já považuji za jedno z nejdůležitějších nečinnost pana starosty. On neposunul tu svoji hlavní gesci, tedy strategický rozvoj MČ, ani o píď," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Na základě těchto a dalších důvodů byla vypovězena den před jednáním zastupitelstva koaliční smlouva. A to ze strany ANO a Sdružení nezávislých občanů Prahy 5.

"Je 10 měsíců funkce té původní koalice. A pouze se zadala analýza demografického vývoje. To je prostě malý pracovní výkon," řekl Petr Bervid, zastupitel MČ Praha 5.

Po živé a téměř 3 hodiny dlouhé diskuzi a vzájemného osočování nakonec zastupitelé odvolali starostu Daniela Mazura ze své funkce.

"Opravdu si nemyslím, že moje odvolání je odůvodněné tím, co tady zaznělo. Zejména pokud jde o kvalitu práce Pirátů," řekl Daniel Mazur, odvolaný starosta MČ Praha 5.

Na pozici starostky byla zvolena Renáta Zajíčková za ODS, která doposud zastávala post místostarostky a radní pro školství a občanskou správní agendu.

"Mezi mé první kroky bude patřit vstřícnost k občanům, zvelebení MČ, řešení dopravy," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Prahu 5 teď povede koalice složená ze stran ODS, ANO, TOP 09 a STAN. Na pozici místostarostů budou působit Lukáš Herold, Martin Slabý, Tomáš Homola a Naděžda Priečinská. Post radních budou hájit David Dušek, Viktor Čahoj, Zdeněk Doležal a Petr Lachnit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu