• Načítám...
>

Obvodní soud pro Prahu 5 je již na jednom místě

  • 19. září 2019,
  • 14:22,
  • PRAHA 5,
  • Lenka Castillo

V Hybernské ulici byla slavnostně otevřena nová budova Obvodního soudu pro Prahu 5. Téměř po dvaceti letech tak Obvodní soud pro pátou městskou část bude využívat dostačující prostory a navíc bude sídlit pod jednou střechou.

Reklama

Vše na jednom místě. Takový výsledek přinesla snaha i nutnost dostat agendy Obvodního soudu pro Prahu 5 pod jednu střechu. Oficiálním a hlavním sídlem je tak od 1. září nově budova v Hybernské ulici č. 18 v Praze 1, která byla slavnostně otevřena. Příznivá zpráva je to zejména pro účastníky, kteří tak budou chodit pouze na jedno místo.

"Budou mít všechna jednání pod touto střechou. Bude to i organizačně jednodušší pro soud samotný. Co se týká organizace jednacích síní, zaměstnanců, chodu soudu jako takového, domnívám se, že to povede i ke zrychlení řízení," řekla Andrea Lomozová, předsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 5.

"Ten přínos bude zejména pro veřejnost, která už nebude dnes zmatena, že Obvodní soud pro Prahu 5 sedí ve 2 nebo 3 budovách. Bude jednotné sídlo a samozřejmě i přínos pro zaměstnance," řekl Zbyněk Spousta, náměstek ministryně spravedlnosti.

35 soudců a zhruba 116 administrativních pracovníků může nově využívat upravené kanceláře. Soudní procesy se mohou vést v nových jednacích síních, jejichž počet se z původních 5 zvýšil na 18 a pro některé obžalované jsou zde i cely. Součástí rekonstrukce byla také úprava stropních podhledů. Vše vyšlo na 74 milionů korun. 

"Jsme rádi, že v podstatě drobnou úpravou původní budovy Městského soudu v Praze se podařilo vybudovat toto sídlo," řekl Libor Vávra, předseda Městského soudu v Praze.

Jedna z původních adres obvodního soudu pro Prahu 5 byl Justiční palác na náměstí Kinských. Celý areál však potřeboval krajský soud. A to byl důvod, proč se část Obvodního soudu pro Prahu 5 musela na několik adres rozstěhovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu