• Načítám...
>

Nová rada MČ Praha 5 představila své priority

  • 26. září 2019,
  • 19:06,
  • PRAHA 5,
  • Lenka Castillo

Nově zvolená rada MČ Praha 5 představila klíčové priority, které stanovila na svém prvním zasedání. Patří mezi ně například zřízení komunitního centra a nové obřadní síně nebo revitalizace náměstí 14. října.

Reklama

Vedení MČ Praha 5 představilo své priority pro stávající volební období. Rada v čele se starostkou Renátou Zajíčkovou funguje v novém složení od 17. září. Současná koalice složená ze členů ODS, STAN, TOP 09 a ANO hodlá pokračovat v projektech, které započalo předchozí vedení radnice. Plánuje však i projekty, které mají být především splnitelné.

"Praha 5 je skvělé místo pro život a byla by škoda, kdyby se toto místo nevyužilo nebo se nevyužil ten potenciál, který toto místo má. Praha 5 by se neměla zakonzervovat. Měla by reagovat na nové příležitosti, nové výzvy," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Jednou z priorit, např. v souvislosti s novou výstavbou na jižním Smíchově, je stavba nové ZŠ.

"Musíme teď vybrat toho finálního architekta, který se ujme přípravy projektové dokumentace. A náš cíl je dokonce volebního období zahájit stavbu té nové školy," řekl Tomáš Homola, místostarosta MČ Praha 5.

Výstavbu všech pražských ZŠ financuje hlavní město. MČ Praha 5 je však připravena se na ní podílet. Aktuálně se zahajují projekční práce. Samotná škola pak vyjde na zhruba 300 až 400 milionů korun. Další významnou novinkou je např. vybudování nové obřadní síně.

"Minimálně základní kámen v tomto období, že se ta stavba zahájí v tomto funkčním období," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

V plánu je i stavba koncertní síně či galerie. Zde chce ale MČ požádat o podporu hlavní město. Dále má projít rekonstrukcí barokní letohrádek Portheimka. Rozšířit se má pěší zóna ve Štefánikově ulici, případně je v plánu zřízení komunitního centra v blízkosti Švandova divadla. Rozpočet MČ Praha 5 je podle starostky v dobré kondici. Logicky přes to není možné všechny projekty realizovat naráz. Avšak zvelebovat a rozvíjet tuto MČ možné rozhodně je.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu