• Načítám...
>

Nejlepší absolventi odborných škol byli oceněni

  • 19. října 2019,
  • 15:47,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Hospodářská komora ocenila Nejlepší absolventy středních škol. Ocenění byli nejlepší absolventi technických, řemeslných, gastronomických oborů a oborů služeb středních odborných škol z celé republiky. Slavnostní předávání tentokrát konalo ve slavnostních prostorách Lichtenštejnského paláce.

Reklama

"Čeká vás skutečně skvělá budoucnost, protože vy jste nejlepší ve vašich oborech, jste skvělí studenti a určitě vás čeká možnost podnikat, možnost jít si vše zkusit do zahraničí a naučit se dobře jazyky. Pak se ale určitě zase vraťte domů.“

„Žijeme v době, která bude vyžadovat jedno, aby ti nejlepší z vás neskončili tím, že si něco vystudují nebo že se něčím vyučí. Žijeme v době, kdy se budete vy nebo dokonce my všichni muset učit pořád a nadále a na to si pamatujte.“

Těmito slovy zahájili předseda vlády Andrej Babiš a prezident hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý předávání ocenění nejlepším absolventům středních odborných škol. V slavnostních prostorách Lichtenštejnského paláce nechyběl ani místostarosta a předseda obvodní hospodářské komory v Praze 5 Lukáš Herold.

„Mluví se o tom, že řemeslníci nejsou v tuhle dobu v módě, nejsou sexy a tahle akce právě dodává určitou prestiž těmhle povoláním a já všem, kteří jsou dnes oceněni moc gratuluji,“ řekl Lukáš Herold.

Oceněno bylo celkem 250 nejúspěšnějších absolventů středních odborných škol mezi nimi třeba i studenti z páté městské části.

„Je velmi dobře, že existují takové akce, protože na nich je právě vidět, že máme spoustu úspěšných lidí. Jít v dnešní době na školu, která je řemeslně zaměřená je velká výhoda, protože poptávka po lidech, kteří se zabývají nějakým řemeslem neustále roste“, upřesnil Vladan Brenčič (ODS), zastupitel MČ Praha 5.

Hospodářská komora vyznamenává absolventy řemeslných oborů už od roku 1995, ocenění si tak už odneslo na 7 tisíc mladých lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu