• Načítám...
>

Polívková smršť pomáhá charitě

  • 22. října 2019,
  • 13:44,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Už podeváté patří pěší zóna na Andělu předním českým kuchařům, výborným polévkám a pomoci dobré věci! A to v rámci tradiční akce Polívková smršť, která se v Praze 5 koná do čtvrtka. Výtěžek z ní poputuje na pomoc lidem po mrtvici nebo jiném získaném poškození mozku.

Reklama

Pochutnat si na výborné polévce a pomoci dobré věci můžete už podeváté na pěší zóně na Andělu. Koná se tu tradiční akce Polívková smršť.

"Polívková smršť je gurmánská benefice, která vrací chuť k životu. Poprvé, když si lidé u nás tu polévku dají a podruhé, když se z toho výtěžku hradí intenzivní rehabilitace pro lidi se získaným poškozením mozku, což jsou nejtypičtěji lidé po cévní mozkové příhodě, lidově po mrtvici, nebo po úrazech hlavy," řekl Jan König, ředitel ERGO Aktiv.

Na předchozím ročníku se během akce podařilo vybrat 95 tisíc korun.

"Což je vlastně úžasná částka, která umí pokrýt rehabilitaci pro 3 klienty po dobu 3 měsíců," řekl Jan König.

Záštitu nad letošním ročníkem převzal místostarosta Prahy 5 Martin Slabý. Na polévce si přišli pochutnat ale i další zástupci MČ.

"Já bych to už viděl jako tradiční akci a myslím si, že je to jedna z těch velmi dobrých akcí, protože to, co se může stát každému z nás, nikdo nevíme kdy to přijde, je potřeba těmto lidem, kterým se to stalo, pomoci," řekl Martin Slabý, místostarosta MČ Praha 5.

"Mně tato akce připadá úžasná i proto, že já sama jsem milovník polévek, já mohu polévku třikrát denně. A vzhledem k tomu, že tu jsou velmi zajímavé polévky a široký výběr, tak tady budu určitě každý den. Jsem za takovou akci moc ráda, budeme ji určitě jako MČ dále podporovat a zvu všechny obyvatele nebo kolemjdoucí, kteří půjdou přes Anděl, aby si polévku dali a přispěli také na dobrou věc," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Akce potrvá až do čtvrtka a každý den je na výběr z několika druhů polévek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu