• Načítám...
>

Praha 5 patří jazzu

  • 5. listopadu 2019,
  • 16:48,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

JAZZ ON5 je festival, který se tradičně na podzim odehrává v Praze 5. Hostitelem je známý klub Jazz Dock a na pódiu se před stovkami návštěvníků objevují ty největší hvězdy jazzového světa.

Reklama

V pražském klubu Jazz Dog byl zahájen festival JAZZ ON5.

"Festival vznikl před jedenácti lety, nastartovali jsme spolupráci s Prahou 5 hned od prvního ročníku, ta nám pomohla, aby ten festival vůbec vznikl a pomáhá nám doteď celých 11 let. A za to moc děkujeme, " řekla Vendy Fenclová, spolupořadatelka festivalu.

"Je to festival, který přináší něco trošku víc do Prahy, do tohoto úžasného prostoru Jazz Docku a je to třešinka na dortu tohoto celoročního programu, " doplnil Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Festival tradičně navštěvují ti nejlepší jazzový hudebníci z celého světa.

"Podařilo se zajistit velké hvězdy, největší hvězdou je asi John Scofield a Jon Cleary  anebo Benny Golson, legendární americký saxofonista dnes již devadesátiletý. Bude celkem osm koncertů a dnes zahraje britsko-švédsko-dánské trio Phronesis, což je na začátek festivalu úplně úžasné. Oni hrají takový postmoderní grew jazz a velice se na to těšíme, " řekl Jakub Zitko, dramaturg klubu Jazz Dock.

Na festival můžete dorazit až do čtvrtka 8. listopadu. Kompletní program najdete na stránkách klubu Jazz Dock.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu