• Načítám...
>

Do Prahy se sjeli alpinisté z celého světa

  • 22. listopadu 2019,
  • 18:34,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

V Národním domě na Smíchově se uskutečnil Mezinárodní festival alpinismu. Do Prahy tak dorazili špičkoví alpinisté a lezci z Česka i ze zahraničí. Akce se letos konala už pošestnácté.

Reklama

Praha 5 hostila Mezinárodní festival alpinismu. Letošní 16. ročník proběhl v prostorách Národního domu na Smíchově.

"16. ročník znamená, že máme už malou tradici. A musím říci, že celý ten projekt je po celou tu dobu postaven na myšlence setkávání špičkových lezců a legend alpinismu právě tady v Praze. A já osobně si vážím toho, že někdy, když tu byl naposledy Reinhold Messner před 3 lety, tak řekl, že Praha je centrem organizovaného alpinismu jako špička na celém světě," řekl Ladislav Jirásko, zakladatel festivalu.

Během 3 dnů tu na návštěvníky čekalo několik prezentačních a prodejních stánků, přednášky i výstavy.

"My tu máme partnery, kteří se tady prezentují, z Rakouska, Slovinska, Itálie a z Nepálu. Ve velkém sále je takové těžiště celého festivalu. Tam probíhají přednášky těch světových osobností, špiček lezení a legend alpinismu," řekl Ladislav Jirásko.

I letošní ročník podpořila MČ Praha 5.

"My dlouhodobě podporujeme festival alpinismu. My už jsme se přidali k podpoře tohoto festivalu v roce 2005. Od té doby byl pořádán zde v těchto místnostech v Národním domě na Smíchově. My jsme letos podpořili finančně a snažíme se motivovat lidi reklamou v našich médiích nebo na našem webu, přitáhnout sem co nejvíce návštěvníků," řekl David Dušek, radní MČ Praha 5.

Festival je mezi alpinisty velice oblíbený a každoročně jej navštíví několik tisíc lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu