• Načítám...
>

Zpravodaj Páťák nabízí i neotřelá témata

  • 6. prosince 2019,
  • 12:22,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 5 začala vydávat zpravodaj Páťák, který poskytuje komplexní informace nejen odborníkům a pedagogům, ale i rodičům a žákům. Na základě velkého ohlasu bude vydáván v několikatisícovém nákladu i nadále a zároveň bude k dispozici v elektronické formě.

Reklama

Ve školách se dějí mnohdy zajímavé věci, o kterých se však moc nemluví nebo spíše nepíše. Právě na to je zaměřen zpravodaj Páťák, který vydává radnice Prahy 5.

"Vždy jsem pociťovala, jako kantorka, nedostatečný zájem ze strany veřejnosti. A proto, když jsem se dostala do politické pozice, nejdříve coby místostarosta pro oblast školství, dnes coby starostka, tak jsem říkala, že toto je věc, kterou bych ráda změnila. Chtěla jsem dostat do povědomí lidí více pozitivních zpráv o tom, co se děje v našich školách," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Hlavní myšlenkou zpravodaje je přiblížit i na první pohled nevýznamná témata, která však skrývají hlubší smysl.

"Nabídnout tak velký prostor, který dovolí dát tam i zprávu, která z pohledu široké veřejnosti může být třeba nevýznamná, ale z pohledu dění ve třídě může být velice důležitá. Takže hlavní myšlenkou bylo sdělit, co se ve školách děje. Jak v tom pozitivním, tak často třeba někdy i v kontroverzním duchu, protože když se o něčem mluví otevřeně, tak v tu chvíli není prostor pro jakékoliv spekulace o tom, co se možná kde a jak děje a podobně," řekl Pavel Seleši, šéfredaktor zpravodaje, ředitel ZŠ Waldorfská.

Články např. prezentují názory odborníků, představují pohled na výuku očima žáků nebo prezentují trendy ve vzdělávání.

"V čem je to první číslo jiné je to, že obsahuje také rozšířenou elektronickou verzi. V té už jsme přinesli nové rubriky, konkrétně v tomto čísle je to třeba rubrika Pojďme ochutnat. Je to vlastně pohled na stravování ve školách," řekl Pavel Seleši.

Nové číslo zpravodaje Páťák je už k dispozici. Kromě tištěné verze si ho každý může přečíst i na webových stránkách www.zpravodajpatak.cz nebo si ho stáhnout jako mobilní aplikaci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu