• Načítám...
>

Výtvarná soutěž Prahy 5 se blíží do cíle

  • 20. prosince 2019,
  • 20:50,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Malířská paleta Prahy 5. To je výtvarná soutěž, která krávě vrcholí. Porotci vybrali nejlepší mladé výtvarníky. Ty teď čeká workshop, kde se toho mnoho dozvědí a na druhou polovinu ledna je pak naplánovaná výstava těch nejlepších děl v galerii Portheimka.

Reklama

V galerii Portheimka proběhlo hodnocení 1. ročníku soutěže Malířská paleta Prahy 5.

"Je to soutěž určená pro děti od 6 do 11 let a od 12 do 15 let. Téma toho 1. ročníku je Praha 5 jako lepší a hezčí místo k životu," řekla Petra Sochorcová, organizátorka.

Komise tady vybírala nejlepší obrázky a 10 dětí z každé kategorie pak postoupí na workshop, kde se toho mnoho naučí.

"Tento workshop se bude konat 11. ledna ve Winternitzově vile a následně bude potom 16. ledna vernisáž tady v Galerii D v Portheimce a od 17. do 31. ledna bude výstava těch obrazů," řekla Petra Sochorcová.

Soutěž Malířská paleta podpořila i MČ Praha 5.

"My jsme se rozhodli z toho důvodu, že už dlouhodobě probíhá hudební soutěž Talent Prahy 5. Ten dluh vůči výtvarnu tady je a z toho důvodu já jsem usiloval o to, aby vznikla i soutěž pro děti, které jsou výtvarně nadané. A to, že jich je spousta, že malují neuvěřitelně, ukazuje tato soutěž, tyto obrázky," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Na výstavě v galerii Portheimka, která proběhne ve 2. polovině ledna, pak bude vystaveno zhruba 40 děl, která mladí tvůrci vytvořili.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu