• Načítám...
>

Soutěž Malířská paleta Prahy 5 zná své vítěze

  • 17. ledna 2020,
  • 21:26,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

První ročník soutěže Malířská paleta Prahy 5 zná své vítěze. Slavnostní vyhlášení proběhlo ve vile Portheimka. Tady budou až do konce ledna k vidění také vítězná díla.

Reklama

MČ Praha 5 vyhlásila vítěze soutěže Malířská paleta Prahy 5. Tématem 1. ročníku této soutěže byla Praha 5 jako lepší a hezčí místo k životu.

"Od 30. září do 30. listopadu probíhala soutěž. Potom těsně před Vánoci byla komise, která vybírala finalisty. Tim finalisté postoupili na workshop do Winternitzovy vily, kde malovali celý den děti na plátno," řekla Petra Sochorcová, organizátorka

Na autory nejlepších děl čekaly dárky nejen od MČ, ale také např. poukazy od cestovních kanceláří.

"Budou samozřejmě, jak to bývá ve všech soutěžích, 3 stupně vítězů z každé kategorie, tedy v kategoriích dětí od 6 do 11 let a pak od 12 do 15 let. A děti na 1. místě dostanou pobyt na nádherném portugalském ostrově Madeira," řekla Petra Sochorcová.

Soutěže se zúčastnilo více než 100 dětí. MČ proto plánuje její pokračování i v dalších letech.

"Já myslím, že ten zájem dětí, ty obrázky, které tady jsou, ukazují, že zahajujeme novou tradici, že tato soutěž bude každoročně, protože je o to zájem. Myslím si, že to je velice dobré, že se rozvíjí výtvarné umění v dětech. Ale já už se těším na 2. ročník," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Obrazy dětí budou k vidění v prostorách vily Portheimka až do 31. ledna. Mezi přibližně 40 vystavenými díly nechybí jak ta vítězná, tak ani ta, která byla vytvořena v rámci workshopů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu