• Načítám...
>

Praha 5 nabízí nové jazykové kurzy

  • 21. ledna 2020,
  • 20:22,
  • PRAHA 5,
  • Lenka Castillo

Vzdělávací a informační centrum Praha 5 už třetím rokem organizuje pro zájemce jazykové kurzy. Kromě angličtiny, italštiny, francouzštiny a němčiny k nim chce nově přidat španělštinu a ruštinu.

Reklama

Je libo francouzština nebo třeba němčina či angličtina? Nebo jste se zamilovali do Itálie, často tam cestujete a rádi byste mluvili italsky? Ať tak či tak, hovořit jinou řečí i rozumět jejím specifikům vás naučí v tomto vzdělávacím a informačním centru ve Štefánikově ulici v Praze 5. Na jeden aktuálně probíhající kurz jsme se byli podívat s naší kamerou.

"Pracujeme v malých skupinkách. To znamená, že máme kurzy od 5 účastníků maximálně do 10. Tak, aby samozřejmě ten jejich rozvoj v jazyce byl co nejefektivnější," řekla Jana Frischmannová, ředitelka VIC Praha 5.

Jedna lekce trvá 90 minut. Kurz je rozdělený na 2 pololetí a vedou jej lektoři čeští i rodilí mluvčí. Jedním z nich je Doménico, který vyučuje italštinu.

"Studenti jsou motivování hlavně tím, že často navštěvují Itálii. Ať už je to dovolená v létě nebo v zimě. Proto se chtějí v tomto jazyce zdokonalovat. Je to tedy záležitost komunikační a během posledních 3 let studentů stále přibývá," řekl Doménico Furfaro, lektor italštiny.

"Kurzy máme zařízené tak, aby byly prostupné. To znamená, že vždy na začátku nového pololetí studenti projdou pohovorem nebo testem. Záleží na tom, jaký je to jazyk. Pak jsou zařazeni do skupiny, která nejlépe odpovídá jejich úrovni," řekla Jana Frischmannová.

Na kurzech se učí nejen samotný jazyk. Studenti zde díky nim poznávají i jiné kultury. Cena je zde přívětivější, než v jazykových školách. A to díky podpoře MČ. Jedna lekce vyjde na 170 korun.

"Nikdy určitě člověk neumí všechny jazyky, které by si přál umět. Takže komunikace je věcí vůle. Když nebudete chtít, nedomluvíte se ani ve svém rodném jazyce," řekla Jana Frischmannová.

Velký zájem byl vloni zejména o angličtinu. Stále vyšší je tak i o jazyky další včetně češtiny pro cizince. Letos tak přibývají nově dva - španělština a ruština.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu