• Načítám...
>

Praha 5 se připojila k boji proti kyberšikaně

  • 17. února 2020,
  • 22:32,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Praha 5 se připojila k boji proti kyberšikaně, která je zaměřena zejména na mládež, která tráví hodně času na sociálních sítích. Většina z nich si však neuvědomuje rizika, která zde číhají, jako jsou například takzvaní predátoři schovaní za falešnými profily. V rámci projektu S nadhledem na síti připravila radnice této městské části diskuzi, kterou vede odborník.

Reklama

Nejvíce ohroženou skupinou v souvislosti s kyberšikanou je mládež. Stává se totiž častým terčem tzv. predátorů, kteří se schovávají za falešnými profily. Právě děti si často neuvědomují, že osobě poskytují informace, které lze lehce zneužít.

"Třeba analyzuje to, co 'lajkujete', koho sledujete a podobně. Tyto informace potom nějakým způsobem zneužije. Snaží se s vámi navázat přátelský vztah a často začínají nějakými lichotkami," řekl Jiří Průša, koordinátor projektu CZ.NIC.

V rámci projektu S nadhledem na síti, který upozorňuje na nebezpečí na internetu, si Praha 5 ve spolupráci s projektem CZ.NIC připravila pro žáky základních škol diskuzi s odborníkem. Debatě předcházel film, který ukazuje, kam až může zajít šikana nebo vydírání prostřednictvím sociální sítě.

"Na tomto dokumentu bylo jednoznačně ukázáno, jak velmi lehce se člověk stane obětí kyberšikany. Začne to nenápadně, člověk je do toho vtažen ale velmi rychle. A na to jsme chtěli upozornit naše děti," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Děti se tak mohly dozvědět cenné informace a také se podělit o vlastní zkušenosti.

anketa

Praha 5 se bude tomuto tématu věnovat i nadále. Diskuze se zástupci projektu Bezpečně na netu budou pro školy připraveny po celý rok 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu