• Načítám...
>

Poslední masopust v Praze se slavil na Andělu

  • 27. února 2020,
  • 11:14,
  • PRAHA 5,
  • Markéta Pospíšilová

Na Andělu se slavil masopust. Pro příchozí bylo připraveno třicet stánků, kde si vybral opravdu každý. Ochutnat jste tu mohli od teplých uzenin, jitrnic, pečeného selete či gulášů až po plněné buchty, koláče nebo štrúdly.

Reklama

Oslavy masopustu v Praze skončily. Posledním místem, kde si mohli tento svátek lidé užít, byl Anděl. Tradiční průvod masek se zde ale nekonal. Co se ale dodrželo, a to opravdu patřičně, byly ty pravé masopustní hody.

"Náš masopust je jiný, protože je vlastně poslední tento rok. Návštěvníci u nás mohli ochutnat tradiční masopustní pokrmy, jako jsou pečená selata, klobásky, jitrnice, jelítka," řekla Aneta Valachová, organizátorka akce. 

A kdo maso nerad, mohl hřešit i jinak. Pro návštěvníky byla připravená celá řada sladkých pokrmů.

Anketa

Celkem své speciality na Andělu nabízelo více 30 stánkařů. K dobrému jídlu a pití pak přišel zahrát i flašinetář. Akci zorganizovala pátá městská část a rozhodně nebyla posledním gastronomickým zážitkem na Andělu v letošním roce.

"Máme zde tématické akce, které máme každých 14 dní a budeme začínat akcí zažij Balkán, která bude 11. března," doplnila Aneta Valachová.

V tento den tu budete moci ochutnat speciality z Chorvatska, Srbska, Bulharska, Turecka nebo třeba Řecka.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu