• Načítám...
>

Praha 5 ocenila laureáty 13. ročníku hudební soutěže

  • 27. února 2020,
  • 21:05,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

V Národním domě na Smíchově opět vystoupili ti nejlepší mladí muzikanti Prahy 5. Konal se tam totiž koncert laureátů 13. ročníku soutěže Talent Prahy 5. V rámci večera vystoupili také mladí hudebníci ze spřátelených zahraničních měst.

Reklama

Soutěž Talent Prahy 5 má za sebou 13. ročník a tak se v Národním domě na Smíchově opět představili ti nejlepší hudebníci městské části. Podle dirigenta a předsedy poroty Leoše Svárovského je mezi mladými muzikanty stále z čeho vybírat, úroveň výkonů dokonce rok od roku vzrůstá. 

"Mladí lidé se v dnešní přetechnizované době skutečně věnují klasické hudbě a dosahují v ní neuvěřitelných výsledků. Jejich studium je už na první poslech velmi pečlivé, věnují tomu většinu svého volného času vedle učení do školy, které je čím dál tím náročnější," říká předseda poroty a dirigent Leoš Svárovský. 

Z kraje večera proběhlo ocenění všech nejúspěšnějších účastníků soutěže. Obsazení nástrojů se letos poněkud obměnilo, některé, na které byla porota zvyklá ve 13. ročníku chyběly, naopak tentokrát porota posuzovala nástroje méně obvyklé jako je například harfa. 

"Harfa je skutečně unikum, je to ojedinělý nástroj, měli jsme tady silné zastoupení klavíru podobně jako violoncello nebo housle. V některých ročnících byl poměrně často zastoupen zpěv, který letos z neznámého důvodu chybí. Měli jsme tady také kytaru, tu dnes zastupuje už zmíněná harfa," doplňuje Svárovský. 

"Já jsem stál u zrodu téhle soutěže nadějných jedinců a jsem strašně rád, že se pokaždé našli úžasní talenti, úžasné děti a že jich neubývá," říká Lukáš Herold (ODS), místostarosta MČ Praha 5.

Soutěž a tím pádem také závěrečný koncert laureátů 13. ročníku doplnili také mladí umělci, kteří přijeli ze spřátelených zahraničních měst. Zastoupení měly země jako Slovensko, Maďarsko nebo Srbsko. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu