• Načítám...
>

V Raudnitzově domě vznikají nové byty pro seniory

  • 30. března 2020,
  • 20:14,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

V Praze - Hlubočepích pokračují práce na rekonstrukci Raudnitzova domu. Ten se pomalu mění na dům pro seniory, který klientům poskytne více než dvě desítky nových bytových jednotek a to včetně zázemí pro pečovatelskou a zdravotnickou službu.

Reklama

V pražských Hlubočepích pokračují práce na rekonstrukci kulturní památky Raudnitzova domu, který bude sloužit jako dům s pečovatelskou službou pro seniory. Realizace jedné z největších investičních akcí Prahy 5 zatím probíhá v termínu, v důsledku nouzového stavu se ale očekává, že se práce ještě přeci jen opozdí. 

"Největší problémy jsou samozřejmě ohledně kapacity pracovníků, protože někteří byli nuceni opustit staveniště, museli ke svým rodinám, jde zejména o zahraniční pracovní síly, ne ale ani tak u stavby jako u subdodavatelů," říká místostarosta MČ Praha 5 Tomáš Homola (STAN).

V rámci rekonstrukce jsou do areálu objektu zasazeny speciální kapacitní nádrže na dešťovou vodu, která se bude používat v běžném provozu zařízení. Sníží se tak provozní náklady. 

"Bude se používat na splachování wc a na zálivku a je to vlastně poprvé, co takto vodu v rámci tohoto zařízení použijeme, říká místostarosta Tomáš Homola (STAN).

"Zařízení je součástí tří domů s pečovatelskou službou, které budujeme. Tady v tomto zařízení vznikne dvacet čtyři bytových jednotek, část z nich bude bezbariérové a bude využita jak pro seniory, tak pro osoby, které jsou handicapované," dodává Petr Lachnit (ANO), radní MČ Praha 5. 

"Dům je kulturní památka, z tohohle pohledu ta rekonstrukce probíhá velmi pietně. De facto dochází jen k obnově té památky, ke zlepšení jejího stavu, památkáři bedlivě sledují každou změnu, která by tady měla nastat," místostarosta upřesňuje Tomáš Homola (STAN). 

Celkem by tak v budoucnu měla Městská část disponovat zhruba devadesátkou nových bytových jednotek pro seniory, vedle Raudnitzova domu totiž vyroste ještě další budova s byty a stavět se začne také v bývalém kulturním domě Poštovka. Předpokládaný konec rekonstrukce Raudnitzova domu je během jara následujícího roku. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu