• Načítám...
>

Praha 5 zaplatila základním školám notebooky

  • 23. dubna 2020,
  • 18:24,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Praha 5 zaplatila pedagogickým sborům místních základních škol notebooky. Učitelé, kteří například neměli domácí techniku na potřebné úrovni, nebo neměli notebook vůbec, teď mohou vést výuku žáků online. Základní školy teď postupují podle upraveného rozvrhu hodin.

Reklama

Základní školy v Praze 5 dostaly finance od Městské části. Za ty pořídily pedagogickým sborům nové notebooky.  Učitelé, kteří neměli domácí techniku na potřebné úrovni nebo neměli notebook vůbec, teď mohou vyučovat žáky online. Například na Základní a mateřské škole U Santošky jich pořídili sedmnáct.

"My jsme to všichni přivítali, protože to je přesně to, co teď naše škola opravdu potřebuje. Takže teď jsme už notebooky předali, množství video hodin rapidně stouplo a děti i učitelé jsou spokojení, takže se snažíme takto a zvládneme to klidně až do konce roku," říká ředitelka ZŠ a MŠ U Santošky Martina Říhová. 

Výuku vede učitel, který je pomocí aplikací a programů, které jsou k dispozici, propojen s žáky. Pro rodiny, ve kterých nemají potřebné technické vybavení k dispozici, pak mají školy připraveny pracovní listy, které kombinují několik předmětů dohromady. 

"Tým pedagogů spolupracuje, například my máme Smysly planety Země, což je úkol, který vytvářejí učitelé druhého stupně skupinově. Týká se to všech smyslů, které má planeta Země, ovšem Jsou tady zahrnuty všechny předměty. Na prvním je třeba dějepis, na druhém přírodopis na třetím čeština. Sluch je ve znamení hudební výchovy a tak dále. Takže je to takovou příjemnou formou, jsou tam i průřezová témata, vztahy mezi lidmi, snažíme se zohledňovat i tu současnou dobu, která je," říká ředitelka ZŠ Grafická Radmila Jedličková. 

O online výuku je na školách, které jsme navštívili, velký zájem na prvních stupních. Učitelé si dokonce rozdělují děti do skupinek, aby nedošlo k výpadkům spojení a přenos se nepřerušil.   



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu