• Načítám...
>

Praha 5 vysílá z Barrandova koncerty on-line

  • 7. května 2020,
  • 13:05,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Praha 5 streamuje na svém facebooku živé koncerty. Spolupracuje na tom s Barrandovským studiem. Koncerty jsou věnovány pracovníkům, kteří v první línii pomáhají v době koronavirové pandemie.

Reklama

Praha 5 ve spolupráci s Barrandovským studiem uspořádala další koncert prostřednictvím on-line vysílání. Tentokrát se divákům představila kapela Blues Engeneers s Nigerijskou zpěvačkou Shaymo. Na své si přišli hlavně fanoušci blues, Jazzu, rocku a soulu. 

"V době, kdy nejsou možné standardní koncerty, tak jsme chtěli přispět aspoň troškou kultury. Proto jsme začali dělat tyto streamované koncerty. Tento je už třetí," uvedl radní MČ Praha 5, Lukáš Herold.

Radnice páté městské části chce tímto způsobem poděkovat všem lidem, kteří v první línii pomáhají v době koronavirové pandemie.

"Je to také poděkování lidem v první linii a smysl proč jsme s tím začali," prozradil radní MČ Praha 5, Lukáš Herold.

Koncerty se vysílají z legendárního ateliéru číslo 2 v historické budově Barrandov studia. Diváci tak mají jedinečnou možnost se seznámit s prostory, kde byly natočeny filmy, které patří do zlatého fondu české kinematografie. 

"Příští rok je významná událost. Bude to 90 let od položení základního kamene Barrandovských studií. Ten původní plán bylo ukázat místa Prahy 5, kam se normální občan nemůže dostat. Což je příklad tohoto ateliéru, kde se natáčely filmy jako Kristián," řekl tiskový mluvčí Barrandovských studií, Jakub Zíka. 

On-line vysílání koncertů mohou zájemci sledovat přes sociální sítě nebo přes webové stránky Prahy 5 a Barrandovského studia. Zde také najdou informace o dalších plánovaných koncertech a záznamy hudebních vystoupení, které si mohou pustit podle svých časových možností.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu